Συνελήφθη 66χρονος που σκότωσε και τεμάχισε γάτα στη Σαλαμίνα - Διώκεται για κακούργημα

Image
ΓΑΤΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Παρόλο που ο άνδρας αντιστάθηκε στη σύλληψη και προσπάθησε να διαφύγει, οι άνδρες του Λιμενικού τον ακινητοποίησαν συλλαμβάνοντάς τον για θανάτωση γάτας.

Μια τραγική κτηνωδία σημειώθηκε στη Σαλαμίνα, με έναν 66χρονο να σκοτώνει και να τεμαχίζει μία γάτα.

Μάλιστα, φαίνεται ότι ο 66χρονος είχε κάνει «χόμπι» τη θανάτωση αδέσποτων ζώων, αφού όταν συνελήφθη, εντοπίστηκε ακόμα ένα κουφάρι στο όχημά του. Το θράσος του μάλιστα ήταν τέτοιο, που αφού σκότωσε τη γάτα, άρχισε να την τεμαχίζει κοντά σε κατάστημα εστίασης και να περιφέρεται κρατώντας το νεκρό ζώο…

Οι περαστικοί ειδοποίησαν τις Αρχές και άμεσα έφτασε στο σημείο το Λιμενικό. Ο άνδρας αντιστάθηκε στη σύλληψη και προσπάθησε να διαφύγει, όμως οι άνδρες του Λιμενικού τον ακινητοποίησαν.

Ο άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ βαριές ποινές, που φτάνουν και τα 10 χρόνια κάθειρξη, «για παράβαση των άρθρων 167-169-333 του Π.Κ., του άρθρου 24 του Ν.4830/2021 “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς”, καθώς και του νόμου Ν.2168/1993 “Ρύθμιση θεμάτων περί όπλων”».

Η νεότερη νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς είναι πολύ αυστηρή, ενώ και οι αστυνομικές αρχές έχουν σαφείς εντολές να επιλαμβάνονται αυτών των περιστατικών αντιμετωπίζοντάς τα ως κακουργήματα.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, παραδόθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, τα νεκρά ζώα για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

 

honeybeeproductions.gr