Στα χέρια του εισαγγελέα η δικογραφία για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Image
ιριδα μαλενα
Συντάκτης
Newsroom

 

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου Μαλένας και Ίριδας βρίσκεται στα χέρια των δύο εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ποινική αξιολόγηση από την Εισαγγελία των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι διωκτικές αρχές.

Στο φάκελο που διαβίβασαν οι αστυνομικοί περιλαμβάνονται οι καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους αστυνομικούς και το ιατροδικαστικό πόρισμα των Καρακούκη-Καλόγρηα, το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών ήταν ασφυκτικός.

Οι εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τους θανάτους των δύο παιδιών, θα μελετήσουν το υλικό της δικογραφίας και ακολούθως θα αποφανθούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Δεν αποκλείεται, εφόσον διαπιστώσουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων να δώσουν εντολή για να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις (χωρίς όρκο δηλαδή και με την ιδιότητα του υπόπτου) από συγκεκριμένα πρόσωπα. Βάσει της δικονομίας τα πρόσωπα αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Εάν κρίνουν ότι μεταξύ των προσώπων που θα θεωρηθούν ύποπτα είναι η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγγου, η οποία κατηγορείται για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, τότε θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία της λήψης ανωμοτί κατάθεσης.

Εκτός απροόπτου, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της λήψης των καταθέσεων των ύποπτων προσώπων, τότε οι εισαγγελείς θα σταθμίσουν το αποδεικτικό υλικό για να προχωρήσουν ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης.