Τρύφων Αλεξιάδης στο Eλλάδα 24: Αν τεθεί θέμα Τσίπρα, τότε θα πρέπει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να βάλει στην άκρη τον κ. Ανδρουλάκη

Ο πρώην αναπλ. υπουργός Οικονομικών μίλησε στην εκπομπή "Επικαιρότητα" της Λίας Λάππα
Image
Αλεξιάδης
Συντάκτης
Newsroom

 

Δεν μπορεί να γίνει η Ιφιγένεια του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αν αυτό επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να υπάρξει συγκυβέρνηση, χωρίς και εκείνο να θυσιάσει από μεριάς του όλα εκείνα τα στελέχη που έφεραν το ΠΑΣΟΚ από το 45% στο 4% και ταυτίστηκαν με την χρεοκοπία της χώρας αλλά και του ίδιου το κόμματος. Με αυτή την διπλωματική απάντηση, που δεν αφήνει όμως καμία αμφιβολία περί ηγεσίας Τσίπρα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης απάντησε στα σενάρια περί αλλαγής προσώπου σε περίπτωση συγκυβέρνησης και στην εκπομπή «Επικαιρότητα» του Ελλάδα24 με τη Λία Λάππα.

Ο πρώην υπουργός συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και για τη συμμετοχή τους στην χρεοκοπία και για τα σκάνδαλα της χώρας και κυρίως, γιατί δεν απαντούν τι θα γίνει με τα χρέη αυτού του κόμματος, γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει αποδειχθεί δικαστικά ότι μπήκαν χρήματα από εταιρία και την ίδια στιγμή έχει τόσα πολλά χρέη».

Ο κ. Αλεξιάδης θεωρεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να απαντήσει τους επόμενους μήνες για το τι σκοπεύει να πράξει και ότι πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του.

Για τη νέα Γραμματέα του κόμματος, κυρία Ράνια Σβίγκου, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι γυναίκα, επικαλούμενος και τη φράση που χρησιμοποίησε και ο Αλέξης Τσίπρας στην πανηγυρική του ομιλία λέγοντας «το μισό του ουρανού», ότι έχει αποδείξει την αξία της και ότι μαζί με τον Βασιλειάδη θα μας εκπλήξουν στο μέλλον.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έκρηξη των τιμών της ενέργειας, με τον ίδιο να έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τα σχολεία του Πειραιά, στα οποία έρχονται ειδοποιητήρια για διακοπές ρεύματος.

Ο κ. Αλεξιάδης, για μια ακόμη φορά, κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης  στα καύσιμα θεωρώντας  ότι η μη μείωση, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τον τουρισμό μας ενώ θα πρέπει να γίνει αντίστοιχη μείωση και  στον ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις θεωρεί ότι «μαγειρεύονται» και ότι υπάρχει μονομέρεια υπέρ της κυβέρνησης.

 Ο Πειραιάς δε θα μπορούσε να λείπει από τη συζήτησή μας με τη μονάδα απορριμμάτων του Σχιστού και την στάση της  πολυεθνικής COSCO να αποτελούν, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, τα μεγαλύτερα προβλήματά του.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: