Ο Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης στην εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ!»

Image
ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Με θέμα «Ανάπτυξη και αξιοποίηση της καινοτομίας: Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα» μίλησε χθες το βράδυ ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ταραντίλης στην εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ! που οργάνωσε η Νέα Δημοκρατία - Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων.

Ομιλητές ήταν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ότι η εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα παράγει κυρίως δυο αποτελέσματα που συνεισφέρουν σημαντικά στην εμπορική αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας:

Αποτέλεσμα 1: Διαμόρφωση της κατάλληλης κουλτούρας και νοοτροπίας (πχ. απενοχοποίηση του λάθους, ανάληψη πρωτοβουλιών και ρίσκου, αποδαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας).

Αποτέλεσμα 2: Απόκτηση των κατάλληλων δεξιοτήτων (πχ να αναγνωρίζεις την αξία των καινοτόμων λύσεων καθώς και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, να κινητοποιείς ανθρώπινους και οικονομικούς προκειμένου να υλοποιηθεί το επιχειρηματικό εγχείρημα, να γνωρίζεις πως να στελεχώσεις μια επιχείρηση και πως θα ηγηθείς και θα διοικήσεις, πως θα αναζητήσεις και θα επικοινωνήσεις με τον πελάτη, πως θα κάνεις το marketing και τις πωλήσεις των προϊόντων/υπηρεσιών σου, πως θα αναπτύξεις την επιχείρηση σου).

Επιπροσθέτως, ο κ. Ταραντίλης ανέλυσε γιατί και πώς τα συγκεκριμένα αποτελέσματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της εμπορικής αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων (είτε μέσω των spin off εταιρειών είτε μέσω των συμβάσεων που υπογράφουν τα ερευνητικά ιδρύματα με τις επιχειρήσεις).

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ταραντίλης, θέλησε να μεταφέρει την πολύχρονη εμπειρία του στην τεχνολογική έρευνα, την καινοτομία, και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και μίλησε για το πώς πρέπει, κατά τη γνώμη του, να πραγματοποιηθεί στην πράξη η εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα, ώστε η συνεισφορά της στην εμπορική αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας να είναι η μέγιστη δυνατή.