Κίνηση έμπρακτης στήριξης στους Ουκρανούς εκτοπισθέντες από τον Π. Μαρινάκη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας

Image
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Μια επίσκεψη συμβολισμού και ουσίας πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) Παύλος Μαρινάκης στην Ελευσίνα, σε μια δομή που φιλοξενεί οικογένειες εκτοπισθέντων Ουκρανών, οι οποίοι αιτήθηκαν άσυλο στην Ελλάδα, μετά τη ρωσική εισβολή. 

Εκεί ο Γραμματέας μαζί με στελέχη του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, αλλά και τον ΓΓ Υποδοχής των Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της δομής και συνομίλησαν για την τραγωδία του πολέμου με τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί. 

Με τη στήριξη του Μαξίμου και μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τα στελέχη του κόμματος χάρισαν παιχνίδια στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή μετά από αίτημα των υπευθύνων. 

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά τα παιδιά που έζησαν μέσα στα πιο τρυφερά τους χρόνια τη θηριωδία του πολέμου και του ξεριζωμού. Θέλουμε μέσα από αυτή την προσφορά να προσπαθήσουμε να τους ξαναθυμίσουμε τη χαρά και το παιχνίδι και ελπίζουμε σύντομα να τελειώσει αυτή η καταστροφική εισβολή, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν όπως ονειρεύτηκαν», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Δομή Φιλοξενίας Εκτοπισθέντων Ουκρανών στην Ελευσίνα, ο κ. Μαρινάκης δημοσίευσε φωτογραφίες, τις οποίες συνέδευσε με το ακόλουθο κείμενο:

«Κάποιες εικόνες και επισκέψεις δεν περιγράφονται με λόγια. Η δύναμη αυτών των παιδιών και ανθρώπων μας δίνει κουράγιο. Από την Δομή Φιλοξενίας Εκτοπισθέντων Ουκρανών στην Ελευσίνα στείλαμε το δικό μας μήνυμα συμπαράστασης σε αυτούς τους ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από την Μαριούπολη.

»Εκεί μας υποδέχτηκαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την ένταξη Σοφία Βούλτεψη και η Διοικήτρια της Δομής Δέσποινα Μπαχά.

»Το να δωρίσουμε παιχνίδια είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα παιδιά που έζησαν μέσα στα πιο τρυφερά τους χρόνια τη θηριωδία του πολέμου και του ξεριζωμού.

»Η ιστορία αυτών των ανθρώπων είναι παράδειγμα δύναμης για όλους μας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η ελληνική κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό της Ουκρανίας.

»Το ίδιο και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, τον οποίο ευχαριστώ που ανταποκρίθηκε τόσο άμεσα στο κάλεσμα των υπευθύνων της Δομής.

»Ελπίζω σύντομα να τελειώσει αυτή η καταστροφική εισβολή και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά όπως ονειρεύτηκαν».

 

honeybeeproductions.gr