Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει άμεση επίπτωση στα υπό εξέλιξη έργα των δήμων

Συνέντευξη του Σταύρου Τζουλάκη, Δημάρχου Νέας Σμύρνης, στη Λία Λάππα και το Ελλάδα 24
Image
Τζουλάκης
Συντάκτης
Newsroom

 

Συνέντευξη στη Λία Λάππα 

 

Κύριε Τζουλάκη, ποια είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε στον δήμο σας;

Η εύρεση χώρων για τη στέγαση βρεφονηπιακών σταθμών, το κυκλοφοριακό και η στάθμευση είναι μείζονα προβλήματα στη Νέα Σμύρνη.

 

Δήμαρχε, ποια έργα βρίσκονται τώρα υπό κατασκευή; Ποια είναι τα στοιχήματα που πρέπει να φέρετε εις πέρας;

Συνεχίζεται η αναβάθμιση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αιγαίου – Κράτητος (πεζοδρόμια, νέα χωροθέτηση – πράσινο) ενώ προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του βιοκλιματικού γυμναστηρίου της οδού Αρτάκης.

Το κυριότερο στοίχημα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των κατοίκων, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου.

 

Το ενεργειακό πρόβλημα είναι σε απευθείας συνάρτηση με το οικονομικό αλλά και με τα έργα υποδομής ενός δήμου. Τι συμβαίνει στον δήμο Νέας Σμύρνης; 

Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία είναι πλέον ορατές στο ενεργειακό κόστος, με αποτέλεσμα τον σχεδόν τριπλασιασμό των τιμών του φυσικού αερίου.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει επίπτωση στα οικονομικά του δήμου μας π.χ στις σχολικές μονάδες & στα δημόσια κτήρια που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο καθώς και στα υλικά του κατασκευαστικού τομέα. Το τελευταίο έχει άμεση επίπτωση στα υπό εξέλιξη έργα.

 

Η Νέα Σμύρνη είναι μια περιοχή η οποία έχει δει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Πως αντεπεξέρχεστε σε αυτό;

Η ανάπτυξη της πόλης στηρίζεται σε δύο πυλώνες: τον τομέα των υπηρεσιών και το real estate. Τα δύο αυτά στοιχεία έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού με συνέπεια την όξυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και της στάθμευσης.

Παράλληλα έχουν αυξηθεί οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τον πολίτη  που μειώνει το διοικητικό κόστος αλλά και τις ώρες αναμονής & διεκπεραίωσης.

Στο σχεδιασμό μας ήταν η δημιουργία υπαίθριων γκαράζ αλλά μετά την ενεργειακή κρίση αυτά αναθεωρήθηκαν.

 

 

honeybeeproductions.gr