
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Η αντιπολίτευση που κάναμε για την πανδημία δεν ήταν αρκετή», είπε ο Πολάκης κατά Ξανθού

Έντονη κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία άσκησε ο Παύλος Πολάκης, κατά τη σχετική θεματική συζήτηση, στο πλαίσιο των εργασιών της δεύτερης μέρας του 3ου συνεδρίου του κόμματος.
«Βαρύ λάθος»
Ειδικότερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ουσιαστικά, επέπληξε τους συνομιλητές και συντρόφους του και υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει πολύ περισσότερο σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πανδημία».
«Βαρύ λάθος ο μονόδρομος αντιμετώπισης της πανδημίας με τον εμβολιασμό, επειδή κάποιοι τα έσπρωχναν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι «η αντιπολίτευση που κάναμε δεν ήταν στην ένταση που έπρεπε. Μετά τον Νοέμβρη του 20 χρειαζόμασταν άλλη στρατηγική για την πανδημία από αυτή που και εμείς υποστηρίξαμε».
Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, λέγοντας ότι «στο πρώτο lockdown είπαμε όλοι ναι γιατί δεν ξέραμε τι γινόταν. Τον Νοέμβρη μαζί με την πρώιμη έγκριση των εμβολίων είχαμε και πρώιμη έγκριση των φαρμάκων» και πρόσθεσε με νόημα:
«Επειδή λοιδορήθηκα ως αντιεμβολιαστής και από δικούς μας. Ποια πανδημία στην έξαρσή της αντιμετωπίστηκε με εμβόλια; Ξέρει κανείς άλλη νόσο στην οποία να εμβολιάζεσαι 2, 3 φορές και να κολλάς, να μεταδίδεις, να διασωληνώνεσαι και να πεθαίνεις;».
Μάλιστα εξαπέλυσε «καρφιά» κατά του Ανδρέα Ξανθού και του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάσει, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά, ότι «όλοι την ίδια ιατρική ξέρουμε».
«Πού είναι το τείχος ανοσίας που είχε πει και ο ΣΥΡΙΖΑ;»
Αναρωτήθηκε μάλιστα «πού είναι το τείχος ανοσίας, όταν έχουμε 750.000 κρούσματα στις ηλικίες 0 έως 17 χρόνων, που θα δημιουργείτο, όπως είχε πει και ο ΣΥΡΙΖΑ». Αντιθέτως, συνέχισε «έπρεπε να δοθεί έμφαση στον προληπτικό έλεγχο και στη μείωση του κόστους των tests».
Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι «έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στη φαρμακευτική αντιμετώπιση», ενώ σχολίασε ότι «αν δεν είχε φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα αντιικά κι αντικλωνικά φάρμακα, θα μας είχαν κρεμάσει στην πλατεία Συντάγματος».
Επεσήμανε τέλος ότι «η παραγόμενη επιστημονική γνώση πρέπει να είναι ιδιοκτησία της ανθρωπότητας», ενώ ζήτησε «τη συγκρότηση εθνικής φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να αντιπαρατεθεί στο παγκόσμιο και εγχώριο καρτέλ, αλλά και να σπάσει ο φαύλος κύκλος των υπερτιμολογήσεων με τη σιωπηρή συμφωνία του κράτους που ξεκίνησε από την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη».