Σύντομα το πρώτο Bugatti Chiron Super Sports θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του

Image
Bugatti Chiron Super Sports
Συντάκτης
Newsroom

 

Μετά το αρχικό λανσάρισμα του Bugatti Chiron Super Sports τον Ιούνιο του 2021 και την πολυετή εξέλιξή του και πρόγραμμα δοκιμών, το εν λόγω μοντέλο είναι έτοιμο να βγει στην παγκόσμια αγορά.

Όλα τα Chiron Super Sports που έχουν παραχθεί από την Bugatti στο Molsheim Atelier έχουν πλέον δεσμευτεί, με μια εκτενή λίστα αναμονής να υπάρχει.

 

Bugatti Chiron Super Sports

 

Ένα από τα πρώτα Chiron Super Sports που θα παραδοθεί έτυχε ειδικής μεταχείρισης από το πρόγραμμα προσαρμογής Sur Mesure της Bugatti. Με ειδική βαφή «Vagues de Lumière», το εξατομικευμένο αυτό μοντέλο είναι το αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ του νέου ιδιοκτήτη του και της ομάδας Sur Mesure της Bugatti. Το περίπλοκο στυλ «Vagues de Lumière» είναι μια αληθινή απόδειξη του βαθμού στον οποίο οι πελάτες μπορούν να κάνουν κάθε Bugatti δικό τους, με ένα περίπλοκο μοτίβο ζωγραφισμένο στο χέρι που μιμείται τον τρόπο με τον οποίο τα φώτα αντανακλούν τα κυρτά πάνελ της Chiron Super Sport.

 

Bugatti Chiron Super Sports

 

Το Chiron Super Sport είναι η ενσάρκωση της υπέρτατης αεροδυναμικής απόδοσης. Κάθε επιφάνεια από ανθρακονήματα έχει σχεδιαστεί από την ομάδα ειδικών σχεδιαστών και μηχανικών της Bugatti για να εξάγει μεγαλύτερη απόδοση, χωρίς συμβιβασμούς. Ως εκ τούτου, η σιλουέτα του Chiron Super Sport ξεχωρίζει αμέσως από τα προηγούμενα μοντέλα οικογένειας Chiron. Με τον ίδιο τρόπο που επιτεύχθηκε η υπέρτατη διαμήκης ταχύτητα χωρίς συμβιβασμούς, η πολυτέλεια και η άνεση μέσα στην καμπίνα τυγχάνουν ίσης φροντίδας και προσοχής.

Ικανό να φτάσει αβίαστα ταχύτητες έως και 440 km/h, η καρδιά του Chiron Super Sport αποδίδει 1.600 PS χάρη σε μια πλήρως ανανεωμένη έκδοση του διάσημου κινητήρα W16 των 8,0 λίτρων της Bugatti. Οι μηχανικοί της Bugatti ανέπτυξαν και τοποθέτησαν μεγαλύτερους τετραπλούς υπερσυμπιεστές, παράλληλα με μια βελτιωμένη αντλία λαδιού, κυλινδροκεφαλή και σύστημα βαλβίδων. Το κιβώτιο ταχυτήτων και ο συμπλέκτης του hyper sports αυτοκινήτου προσαρμόστηκαν επίσης στο εμπλουτισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

 

Bugatti Chiron Super Sports

 

Για να εμπνεύσει απόλυτη εμπιστοσύνη στην τελική ταχύτητα, η Bugatti εργάστηκε ακατάπαυστα  πάνω στο πλαίσιο και την ανάρτηση του Chiron Super Sport. Το αναθεωρημένο σύστημα διεύθυνσης και τα πιο σκληρά ελατήρια εξασφαλίζουν πλήρη σταθερότητα στα 440 km/h, σε συνεργασία με το αναβαθμισμένο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πλαίσιο. Με τη βοήθεια του εκτεταμένου πίσω μέρους και του τροποποιημένου μπροστινού μέρους του αυτοκινήτου, διατηρείται μια ουδέτερη ισορροπία.

 

Bugatti Chiron Super Sports