Το νέο Alpine A110 Sastruga [+φώτο]

Image
Alpine A110 Sastruga
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Alpine αποκάλυψε σήμερα την ειδική έκδοση του A110, την Sastruga, στο Grand Palais Ephemere, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Alpine με την εταιρεία Obvious.

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Alpine θα βρίσκεται έξω από το κτίριο αυτό από αύριο και έως την Κυριακή 10 Απριλίου. Η Alpine και η κολεκτίβα τέχνης Obvious αποκάλυψαν τον καρπό της καλλιτεχνικής τους συνεργασίας, ένα «αυτοκίνητο τέχνης» που εξερευνά τις δημιουργικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και αλγόριθμους ενθαρρύνοντας τον διάλογο μεταξύ τεχνολογίας και συναισθημάτων. Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος της συνεχούς δέσμευσης της Alpine στις τέχνες, η οποία κάνει σήμερα ένα νέο βήμα προς τα εμπρός.

Λαμβάνοντας μέρος στο Art Paris 2022, μια εκδήλωση μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, μαζί με την Obvious, η Alpine συνεχίζει την καλλιτεχνική της δέσμευση εκθέτοντας ένα έργο εκεί για δεύτερη συνεχή χρονιά.

 

Alpine A110 Sastruga

 

Στο σώμα του εμβληματικού A110 της μάρκας Alpine, υπάρχει ένα φανταστικό κύκλωμα που δημιουργείται χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Το στυλ του αντλεί έμπνευση από το φαινόμενο sastrugi όταν το χιόνι που διαβρώνεται από τον άνεμο αφήνει γεωμετρικούς κυματισμούς στο έδαφος. Αυτό το φαινόμενο απηχεί sτο DNA της Alpine και αποτελεί τη δημιουργική βάση για αυτό το έργο. Στο πίσω μέρος του A110 υπάρχει ένας μαθηματικός τύπος, η υπογραφή των καλλιτεχνών, που συμβολίζει τον αλγόριθμο με τον οποίο δούλεψε η ομάδα για να δημιουργήσει το φανταστικό κομμάτι της Alpine.

Αυτό το εξαιρετικό μοντέλο είναι ο καρπός αρκετών μηνών συνεργασίας μεταξύ της Alpine και της Obvious, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ κληρονομιάς και νεωτερικότητας και αμφισβητώντας τη σχέση της κοινωνίας με τις νέες τεχνολογίες. Μέσω της δημιουργίας του φανταστικού κυκλώματος, το έργο χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της μηχανικής μάθησης, η οποία συνίσταται στο να επιτρέπει στους υπολογιστές να «μάθουν» από δεδομένα, και στα GAN, μια κατηγορία αλγορίθμων μάθησης χωρίς επίβλεψη. Οι καλλιτέχνες άντλησαν την έμπνευσή τους από τα σιρκουί που σημάδεψαν την ιστορία της μάρκας A-arrowed από το Le Mans έως τους Paul Ricard, Pedralbes, Pescara, Montjuïc, Monsanto, Magny-Cours, Long Beach, Losail και Kyalami, χρησιμοποιώντας γνωστά στοιχεία για να το κάνουν ρεαλιστικό: ζώνες pitlane, επιτάχυνσης, πέδησης και προσπέρασης για τη δημιουργία αυτού του οχήματος. Η πρωτοτυπία έγκειται επίσης σε μια διασταύρωση πολλαπλών κατευθύνσεων που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει το αγαπημένο του. Αυτό το φανταστικό κύκλωμα είναι μια ευκαιρία να προβληθεί το αυτοκίνητο σε ένα φουτουριστικό σύμπαν.

 

Alpine A110 Sastruga