Η περιορισμένη έκδοση Mercedes-Maybach S-Class S680 [+φώτο]

Image
Mercedes-Maybach S-Class S680
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Mercedes-Maybach αποκάλυψε το τελευταίο μέρος του project MAYBACH, στο οποίο συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή μόδας Virgil Abloh.

To εν λόγω όχημα ολοκληρώθηκε πριν από τον πρόωρο θάνατο του Abloh τον Νοέμβριο και είναι διαθέσιμο σε αυστηρά περιορισμένη σειρά 150 μονάδων. Η κυκλοφορία συμπίπτει με την κυκλοφορία μιας συλλογής capsule που σχεδιάστηκε από τον Virgil Abloh και σε συνεργασία με το Off White™. Έχει αναπτυχθεί σε σχέση με την ηλεκτρική έκθεση Project MAYBACH και είναι αποκλειστικά διαθέσιμη για αγορά στα διαδικτυακά καταστήματα Off White™, Farfetch και Maybach Icons of Luxury, καθώς και σε καταστήματα Off White™ σε επιλεγμένες αγορές.

 

Mercedes-Maybach S-Class S680

 

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η Mercedes–Maybach έχει καθορίσει τα όρια των εμπειριών πολυτέλειας και η περιορισμένη έκδοση Maybach του Virgil Abloh, ένα πλήρως εξοπλισμένο Mercedes Maybach S Class S680, συνεχίζει αυτή την παράδοση. Δημιουργήθηκε από την πιο εξειδικευμένη ομάδα προσαρμογής και δεξιοτεχνίας της Mercedes Benz στην κατασκευή στο Sindelfingen – το εξωτερικό του οχήματος διαθέτει τον μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων δύο τόνων που δημιουργήθηκε για το Project MAYBACH. Ενώ το πάνω μέρος του οχήματος είναι λακαρισμένο σε γυαλιστερό μαύρο οψιδιανό, το κάτω μέρος, τα πλαϊνά πλευρικά άκρα και οι ειδικές σφυρηλατημένες ζάντες είναι βαμμένα σε απόχρωση άμμου.

 

Mercedes-Maybach S-Class S680

 

Τα υψηλότερα επίπεδα δεξιοτεχνίας συνεχίζονται στο εσωτερικό του οχήματος με τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό δύο τόνων. Η τετραθέσια διαμόρφωση, το τιμόνι, οι πόρτες, το κάτω ταμπλό και η οροφή είναι επενδεδυμένα με μαύρο δέρμα νάπα στο χρώμα της άμμου, με διακοσμητικά στοιχεία και λωρίδες στο χρώμα της άμμου. Τα πατάκια είναι μαύρα με δερμάτινο περίγραμμα στο χρώμα της άμμου και κεντημένο λογότυπο Mercedes Maybach. Για να ενισχύσει τη μονολιθική του εμφάνιση, τα περιγράμματα στα παράθυρα είναι βαμμένα και ένα ειδικό λογότυπο Mercedes-Maybach και το Virgil Abloh είναι χαραγμένο στη μέση της κεντρικής κονσόλας, στα πίσω μαξιλάρια, στα προσκέφαλα και στο μαρσπιέ της πόρτας.

 

Mercedes-Maybach S-Class S680

 

Μοναδικό για την περιορισμένης έκδοσης S Class είναι μια προσαρμοσμένη διεπαφή χρήστη, η οποία προσφέρει στον οδηγό μια ακόμη πιο πολυτελή παραλλαγή της σουίτας τεχνολογιών αιχμής Maybach MBUX. Τα χειροποίητα οπτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό του ψηφιακού περιεχομένου: από ένα κουμπί αρχικής οθόνης με χρωματιστό περίγραμμα και το λογότυπο της μάρκας που υποδηλώνει την έκδοση έως και φωτογραφίες προφίλ διακοσμημένες με πολυτελή αξεσουάρ μόδας. Το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμη πιο διαισθητικό όχημα που αποπνέει το ξεχωριστό στυλ της περιορισμένης έκδοσης από το εξωτερικό προς το εσωτερικό μέρος.

 

Mercedes-Maybach S-Class S680

 

Σε όλους τους πελάτες θα δοθεί ένα ειδικό, ειδικά κατασκευασμένο ξύλινο κουτί, καλυμμένο με δέρμα νάπα στο χρώμα της άμμου, με το λογότυπο Mercedes Maybach και Virgil Abloh. Η συσκευασία δώρου περιέχει ένα αντίγραφο κλίμακας 1/18 του αυτοκινήτου περιορισμένης έκδοσης, τα δύο κλειδιά αυτοκινήτου και ένα ειδικό κάλυμμα αυτοκινήτου με το λογότυπο Mercedes Maybach και Virgil Abloh.

Η περιορισμένης έκδοσης S Class είναι το η τρίτη συνεργασία του Abloh με τη Mercedes Benz και η δεύτερη συνεργασία με τη Mercedes–Maybach. Την 1η Δεκεμβρίου 2021, η Mercedes Benz άνοιξε τις πόρτες του Μουσείου Rubell στο Μαϊάμι κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Τέχνης του Μαϊάμι για να παρουσιάσει το Project MAYBACH: ένα αυτοκίνητο έκθεσης που αποτελούσε παράδειγμα των δυνατοτήτων του μελλοντικού ηλεκτρικού σχεδιασμού. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Abloh και o Wagener επανασχεδίασαν τη Mercedes Benz G Class με το Project Geländewagen.

 

Mercedes-Maybach S-Class S680