Το νέο Toyota bZ4X έρχεται στην Ευρώπη

Image
Toyota bZ4X
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Toyota ανακοίνωσε πως το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό SUV της, το bZ4X, θα κυκλοφορήσει και στην αγορά της Ευρώπης σύντομα.

Κατασκευασμένο σε μια αποκλειστική νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, χρησιμοποιώντας τη φιλοσοφία eTNGA, είναι το πρώτο σε μια σειρά νέων μοντέλων bZ (Beyond Zero). Προσφέρει αιχμηρό σχεδιασμό, ευρυχωρία και αυθεντική απόδοση SUV. Σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο ενός νέου συστήματος τετρακίνησης που χρησιμοποιεί μεμονωμένους ηλεκτρικούς κινητήρες στον μπροστινό και τον πίσω άξονα για να προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες.

Χάριν στους αποδοτικούς κινητήρες και στη διαχείριση ενέργειας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το μπροστοκίνητο αυτό μοντέλο μπορεί να πετύχει ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 516 χιλιόμετρα με την μπαταρία του πλήρως φορτισμένη με 14.3 kWh/100 Km ή 7 Km/kWh. Για το τετρακίνητο bZ4X, η ηλεκτρική αυτονομία είναι πάνω από 470 χιλιόμετρα με 15.8 kWh/100 Km ή 6.3 Km/100 kWh. Αυτό το επίπεδο απόδοσης γίνεται εφικτό από την μπαταρία 71,4 kWh του bZ4X. Η ποιότητα της μπαταρίας υποστηρίζεται από ένα προαιρετικό πρόγραμμα εκτεταμένης φροντίδας για ιδιοκτήτες που εγγυάται χωρητικότητα μπαταρίας 70% μετά από 10 χρόνια ή 1.000.000 χιλιόμετρα.

Οι παραδόσεις στις πρώτες αγορές αναμένονται από το ερχόμενο καλοκαίρι. Διατίθεται μια σειρά από διαφορετικές προσφορές αγοράς και ενοικίασης συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου προγράμματος all-inclusive μίσθωσης οχημάτων που περιλαμβάνει συντήρηση, παροχή φορτιστή wallbox και πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες.