Στα σκαριά η παραγωγή του Bugatti Centodieci

Image
Bugatti Centodieci
Συντάκτης
Newsroom

 

Το Bugatti Centodieci σύντομα θα μπει στο στάδιο της παραγωγής μόλις ολοκληρώσει τις δοκιμές αντοχής, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα.

Μόλις δέκα αυτοκίνητα θα παραχθούν και η Bugatti έχει βάλει όλη της την ενέργεια στο να εξελίξει και να δοκιμάσει το Centodieci. Εξάλλου, το Centodieci θα είναι ένα αποκλειστικό μοντέλο που θα προσφέρει η Bugatti σε περιορισμένο αριθμό παραγωγικών μοντέλων και σε αξιοσημείωτο σχεδιασμό αναδεικνύοντας ξεχωριστά δυναμικά setup.

Κατά τη διάρκεια πολλών μηνών, οι οδηγοί και οι μηχανικοί δοκιμών της Bugatti συγκεντρώνουν τεχνικά δεδομένα και αποκτούν πολύτιμη εμπειρία σε υψηλές ταχύτητες, σε πίστες, σε αυτοκινητόδρομους και σε κίνηση στην πόλη – όλα αυτά κοινοποιούνται στο τμήμα τεχνικής ανάπτυξης της Bugatti Engineering για σχολαστική αξιολόγηση. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο Centodieci, το οποίο βασίζεται πάνω στο αυτοκίνητο παραγωγής, ολοκλήρωσε πάνω από 50.000 χιλιόμετρα δοκιμών συνολικά κατά την επιστροφή του από το Ναρντό στην Πούλια της νότιας Ιταλίας πραγματοποιώντας την τελευταία δοκιμή αντοχής.

 

Bugatti Centodieci (side)

 

Τρεις οδηγοί εναλλάσσονται για να εξετάσουν όλες τις λειτουργίες του Centodieci καταγράφοντας κάθε μικρή μη φυσιολογική συμπεριφορά. Οδηγούν μέρα και νύχτα σε διαφορετικά προφίλ πιστών και σε όλο το φάσμα των ταχυτήτων, από τη στάση-εκκίνηση μέχρι τις υψηλές ταχύτητες.  Οι δοκιμές αντοχής απαιτούν από τους οδηγούς να διαθέτουν εξαιρετικές τεχνικές γνώσεις, μέγιστη συγκέντρωση και ευαισθησία, καθώς και ακριβή γνώση του οχήματος. Ακόμη και μετά από ώρες στην πίστα υψηλής ταχύτητας, πρέπει να μπορούν να αντιλαμβάνονται τον παραμικρό άτυπο θόρυβο, κινήσεις και ανωμαλίες. Όλα ελέγχονται για μια τελευταία φορά: οδήγηση σε διαφορετικές επιφάνειες – τόσο βρεγμένες όσο και στεγνές – δοκιμάζοντας κάθε μικρή κίνηση του τιμονιού, του φρεναρίσματος, της επιτάχυνσης, του φορτίου στις στροφές και της λειτουργικότητας των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Το Centodieci καλύπτει πάνω από 1.200 χιλιόμετρα ημερησίως, με τις δοκιμές να διακόπτονται μόνο για τεχνικούς ελέγχους, για ανεφοδιασμό και για αλλαγή στον οδηγό. Κατά η διάρκεια όλης αυτής της χρονικής περιόδου, οι μηχανικοί της Bugatti αναλύουν τον κινητήρα και τα δεδομένα του οχήματος και κάνουν διορθώσεις όπου είναι απαραίτητο. Μόλις ολοκληρωθεί η τελική αξιολόγηση, το πρώτο από τα εξαιρετικά αποκλειστικά οχήματα – το καθένα με τιμή εκκίνησης οκτώ εκατομμύρια ευρώ – μπαίνει στην παραγωγή. Στο Molsheim Atelier της Αλσατίας, το Centodieci θα κατασκευαστεί με την ίδια επιμέλεια που έκαναν οι μηχανικοί κατά τη φάση της εξέλιξής του. Και τα δέκα αυτοκίνητα πρόκειται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους φέτος.

 

Bugatti Centodieci (rear)