Με ειδική έκδοση τα Alfa Romeo Giulia και Stelvio [+φώτο]

Image
Estrema
Συντάκτης
Newsroom

 

H Alfa Romeo ανακοίνωσε σήμερα πως τα μοντέλα, Giulia και Stelvio, θα βγουν στην ειδική έκδοση «Estrema», η οποία έχει σχεδιαστεί από την ομάδα της Alfa Romeo στην Formula1.

Η πρώτη παγκόσμια ειδική έκδοση «Estrema» τοποθετεί το Giulia και το Stelvio στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων της ιταλικής μάρκας, καθώς ενσωματώνει τα υψηλότερα επιτεύγματα όσον αφορά τα δυναμικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, το στυλ και τον σπορ χαρακτήρα. Το επίσημο ντεμπούτο τους έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της ομάδας της Alfa Romeo στην Formula1. Έξω από τα φώτα της δημοσιότητας, η Alfa Romeo και η Sauber συνεχίζουν με αδιάκοπη συνέργεια που βασίζεται στην ανταλλαγή της αντίστοιχης τεχνογνωσίας τους σε μια συνεχή αναζήτηση για αποτελεσματικότητα και αειφόρο τεχνολογία αιχμής.

Το ντεμπούτο της ειδικής έκδοσης Estrema στο Giulia και στο Stelvio MY22 αποτελεί ένα βήμα παραπέρα ως προς το σπορ DNA της Alfa Romeo. Αποτελεί την πρώτη ειδική έκδοση που θα είναι προς πώληση παγκοσμίως και είναι ο τέλειος συνδυασμός της τεχνικής τελειοποίησης και της οδηγικής απόλαυσης.

 

Estrema rear

 

Η στρατηγική της νέας σειράς της Alfa Romeo είναι πλέον αφιερωμένη στην απλότητα: δύο διακοσμητικά στοιχεία - Super και Ti - το καθένα με καλά καθορισμένο χαρακτηρισμό για να καλύψει τις ανάγκες των πιο απαιτητικών πελατών και δύο πακέτα - Sprint και Veloce - που στοχεύουν στην έμφαση του σπορ  χαρακτήρα της μάρκας.

Το project αυτό απευθύνεται σε αυτούς τους οδηγούς που πάντα επιζητούν να γίνουν ένα με το αυτοκίνητο. Οι νέες ενεργητικές αναρτήσεις ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό: χάριν στην ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε συνθήκες και στο οδηγικό στυλ του οδηγού, προσφέρουν μια εξαιρετική άνεση χωρίς να στερείται η οδηγική απόλαυση και ο σπορ χειρισμός. Το σύστημα ελέγχου «Alfa Active Suspension» διαχειρίζεται τα αμορτισέρ και τις αναρτήσεις σε συνεχή αλληλεπίδραση με το σύστημα CDC (=Chassis Domain Control) βαθμονομώντας την παρέμβασή του σύμφωνα με την επιλεγμένη λειτουργία.

Στο «Estrema», το μηχανική αυτοκλειδωμένο διαφορικό ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό. Εξασφαλίζει σταθερότητα και μεγάλο έλεγχο σε όλες τις συνθήκες πρόσφυσης και κατανέμει τη ροπή και την πρόσφυση ακόμα και εκτός των στροφών, σε υψηλές ταχύτητες και κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης.

 

Estrema side

 

Στο εξωτερικό μέρος,  η ειδική αυτή έκδοση γίνεται αντιληπτή από την ευρεία χρήση ανθρακονημάτων - στο κάλυμμα του καθρέφτη και στο μπροστινό μέρος V. Υπάρχουν σκούρες αποχρώσεις για το συγκεκριμένο σήμα "ESTREMA" στον προφυλακτήρα, για τις ζάντες αλουμινίου - 19" στο Giulia και 21" στο Stelvio - και για τις δαγκάνες των φρένων. Η ίδια σπορ εμφάνιση συνεχίζει και στο εσωτερικό μέρος με τη χρήση ανθρακονημάτων και με την παρουσία καθισμάτων Alcantara. Οι κόκκινες ραφές στο ταμπλό, τα καθίσματα, το τιμόνι και τον λεβιέ ταχυτήτων ενισχύουν περαιτέρω την αποκλειστικότητα και τη σπορ εμφάνιση των μοντέλων.

 

Estrema mirror

 

Το Giulia Estrema και το Stelvio Estrema διαθέτουν ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα turbo των 280 hp ή έναν πετρελαιοκινητήρα turbo των 2.2 λίτρων και 210 hp. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης Q4. Τέλος, διατίθεται ένα ηχοσύστημα 14 ηχεία Harman Kardon.
 

Estrema interior
 

To Alfa Romeo Giulia Estrema και το Alfa Romeo Stelvio Estrema θα έρθουν στην Ευρώπη τον ερχόμενο Απρίλιο!
 

Estrema