Behind the scenes: Πώς η Nissan δημιουργεί ασφαλή αυτοκίνητα;

Image
Nissan Ariya
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Nissan δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο από τις δοκιμές σύγκρουσης του Ariya δείχνοντας δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο τι συμβαίνει έξω και μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια σύγκρουσης.

Το επερχόμενο Nissan Ariya πρόκειται για ένα ηλεκτρικό crossover SUV και πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές σύγκρουσης που διοργάνωσε η Nissan στο τεχνικό της κέντρο στην Atsugi της Ιαπωνίας.

Η ιαπωνική μάρκα περνάει κάθε ένα από τα οχήματά της από αυστηρές δοκιμές, οι οποίες περιλαμβάνουν μετωπική, πλαϊνή και οπίσθια πρόσκρουση, καθώς και ατυχήματα προσομοίωσης όταν οι πεζοί βρίσκονται στο δρόμο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των δοκιμών, οι μηχανικοί από την ομάδα Nissans Passive Safety Evaluation Group μετρούν την επίπτωση της σύγκρουσης στο αμάξωμα και σε δομικά εξαρτήματά του, καθώς και τις συνέπειες πάνω στον οδηγό και στους επιβάτες χρησιμοποιώντας ειδικές κούκλες, οι οποίες έχουν διάφορα μεγέθη και τύπους σώματος εξοπλισμένες με πολλούς αισθητήρες.

Το ότι είναι ένα καθαρό EV σημαίνει ότι πολλές από τις διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν για το Nissan LEAF υιοθετήθηκαν και για το Ariya, με αποτέλεσμα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας από αυτά που απαιτούνται από τους κανονισμούς. Για παράδειγμα, επειδή η μπαταρία EV του Ariya είναι υψηλής τάσης, οι μηχανικοί ασφαλείας χρειάστηκε να διασφαλίσουν ότι θα διατηρήσει τη δομική της ακεραιότητα μετά από μια σύγκρουση χωρίς διαρροή των ηλεκτροδίων.