Το νέο τρίθυρο MINI δοκιμάζεται στη Λαπωνία [+φώτο, video]

Image
ΜΙΝΙ
Συντάκτης
Newsroom

 

Το νέο τρίθυρο MINI Cooper κάνει τις προκαταρκτικές του δοκιμές αυτή τη στιγμή σε συνθήκες πάγου και χιονιού, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στον Αρκτικό Κύκλο, στο κέντρο δοκιμών της BMW στο Arjeplog της Σουηδίας.

Η νέα έκδοση του MINI θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και τώρα ολοκληρώνεται ένα τεράστιο κεφάλαιο στη διαδικασία εξέλιξής του με τις χειμερινές δοκιμές στη Σουηδία. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, η υψηλή τάσης μπαταρία, τα ηλεκτρονικά ισχύος και η τεχνολογία φόρτισης των πρωτότυπων αυτοκινήτων αποδεικνύουν ήδη τον υψηλό βαθμό αντοχής τους σε ακραίες θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Οι χιονισμένοι δρόμοι και οι ειδικά διαμορφωμένες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται κοντά σε λίμνες, επίσης εξυπηρετούν τις κατάλληλες πίστες δοκιμών, όπου τα χαρακτηριστική της οδήγησης, του συστήματος διεύθυνσης και του σασί μπορούν να ελεγχθούν με μεγάλη ακρίβεια, να τελειοποιηθούν και να εναρμονιστούν μεταξύ τους.

 

ΜΙΝΙ 3-door (side)

 

Η MINI λανσάρει την πέμπτη γενιά με το τρίθυρο MINI ως το πρώτο μοντέλο της νέας οικογένειας της MINI για ακόμη μια φορά. Με την ιδέα του οχήματος να είναι προσανατολισμένη προς την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση, η νέα έκδοση είναι ιδανική για να προσφέρει εμπνευσμένη ευελιξία και δημιουργική χρήση του χώρου, η οποία εγγυάται άπλετο χώρο στο εσωτερικό μέρος.

Τα εμπνευσμένα χαρακτηριστικά οδήγησης του νέου τρίθυρου MINI μπορούν ιδανικά να τελειοποιηθούν στο χειμερινό κέντρο δοκιμών του Arjeplog. Με κάθε γύρο που συμπληρώνει σε χιόνι και πάγο, οι μηχανικοί δοκιμών μπορούν να συντονίσουν με ακρίβεια την ανάπτυξη ισχύος του ηλεκτροκινητήρα, τα συστήματα ελέγχου για τη βελτιστοποίηση της πρόσφυσης, τη συμπεριφορά στις στροφές, τα χαρακτηριστικά ανάρτησης και απόσβεσης καθώς και τον χαρακτήρα του συστήματος διεύθυνσης και του συστήματος πέδησης. Η ολοκληρωμένη εφαρμογή όλων των συστημάτων κίνησης και πλαισίου επιτρέπει έναν ώριμο βαθμό συνολικής αρμονίας, που θα βοηθήσει το μεταγενέστερο μοντέλο παραγωγής να προσφέρει μια συνεκτική και χαρακτηριστική ισορροπία μεταξύ αίσθησης καρτ και οδηγικής άνεσης.

 

MINI 3-door (rear)