Οι τιμές πώλησης των Mercedes-AMG SL 55 και SL 63 4MATIC+

Image
Mercedes-AMG SL
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Mercedes ανακοίνωσε σήμερα τις τιμές πώλησης των SL 55 4MATIC+ και SL 63 4MATIC+, τα οποία είναι διαθέσιμα προς παραγγελία από σήμερα.

Και τα δύο αυτά μοντέλα έχουν κίνηση στους τέσσερις τροχούς και διαθέτουν υψηλής τεχνολογίας εξαρτήματα, όπως είναι η ανάρτηση AMG Active Ride Control με ενεργή σταθεροποίηση κατά της κύλισης, σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα, το προαιρετικά διαθέσιμο σύνθετο κεραμικό σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης AMG και το Digital Light.

Διαθέτουν στάνταρ το κιβώτιο ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT MCT 9G, το οποίο συνδυάζει μια εμπειρία αλλαγής ταχυτήτων με εξαιρετικά σύντομους χρόνους αλλαγής ταχυτήτων. Η τεχνολογία τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+ είναι στάνταρ και στα δύο μοντέλα V8: η πλήρως μεταβλητή κατανομή της ροπής μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα εξασφαλίζει βέλτιστη πρόσφυση στο φυσικό όριο, καθώς και υψηλή οδηγική ευστάθεια και οδηγική ασφάλεια υπό όλες τις συνθήκες. Για πρώτη φορά, ένα όχημα Mercedes AMG σειράς παραγωγής διαθέτει επίσης μπροστινή ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με πέντε βραχίονες ελέγχου που είναι τοποθετημένοι εξ ολοκλήρου μέσα στο χείλος. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την κινηματική. Στον πίσω άξονα, μια σχεδίαση 5 συνδέσμων ελέγχει επίσης τους τροχούς.

Το SL 55 4MATIC+ κινείται με μια πρόσφατα αναπτυγμένη ανάρτηση από χάλυβα AMG RIDE CONTROL εξοπλισμένη με αμορτισέρ αλουμινίου ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης και ελαφριά σπειροειδή ελατήρια. Προαιρετικό για αυτό το μοντέλο, αλλά στάνταρ για το SL 63 4MATIC+: η πρωτοποριακή ανάρτηση AMG ACTIVE RIDE CONTROL με ενεργή, υδραυλική σταθεροποίηση ράβδου. Το σύστημα επιτρέπει τη βέλτιστη συμπεριφορά στις στροφές και την αλλαγή φορτίου, με χαρακτηριστικά οδήγησης AMG ως προς τη δυναμική, την ακρίβεια και την ανάδραση για τον οδηγό. Ταυτόχρονα, αυξάνει την άνεση κατά την οδήγηση σε ευθεία και πάνω από εξοχές του δρόμου.

Για πρώτη φορά στη μακριά ιστορία του SL, τα μοντέλα V8 είναι εξοπλισμένα με ενεργή διεύθυνση πίσω άξονα (HAL) ως στάνταρ. Ανάλογα με την ταχύτητα, οι πίσω τροχοί κατευθύνονται είτε προς την αντίθετη κατεύθυνση (έως 100 km/h) είτε προς την ίδια κατεύθυνση (πάνω από 100 km/h) με τους μπροστινούς τροχούς. Έτσι, το σύστημα επιτρέπει τόσο ευέλικτη όσο και σταθερή οδική συμπεριφορά.

Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα κινητήρα άμεσου ψεκασμού των τεσσάρων λίτρων και έναν υπερσυμπιεστή. Η τελική ταχύτητα του Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+ αγγίζει τα 295 Km/h, με επιτάχυνση από τα 0 έως τα 100 Km/h να γίνεται μέσα σε 3,9 δευτερόλεπτα. Επίσης, η μέγιστη ροπή και ιπποδύναμη φτάνουν τα 700 Nm στις 2.350-5.000 στροφές και 476 άλογα στις 5.500-6.500 στροφές αντίστοιχα. Αντίθετα, το Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ έχει συνολική ιπποδύναμη 585 άλογα στις 5.500-6.500 στροφές και συνολική ροπή στα 800 Nm στις 2.500-5.000 στροφές. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 315 Km/h και πιάνει τα 100 Km/h από στάση μέσα σε 3,6 δευτερόλεπτα.

Η τιμή του Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+ ξεκινάει από τα 158.240€, ενώ του Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ από τα 187.097€.