Παρουσιάστηκε η περιορισμένη σειρά Mercedes-AMG GT Track Series [+φώτο, video]

Image
Mercedes-AMG GT Track Series
Συντάκτης
Newsroom

 

H Mercedes-AMG παρουσίασε την ειδική έκδοση GT Track Series, η οποία θα βγει μόνο σε 55 κομμάτια και είναι αφιερωμένη στα 55 χρόνια της AMG.

To Mercedes-AMG GT Track Series επεκτείνει την κληρονομιά του με το λανσάρισμα ενός νέου εμβληματικού μοντέλου. Το GT Track Series, όπως και οι προκάτοχοί του, έχουν βασιστεί πάνω στα μοντέλα GT3 και GT4 που σημαίνει πως είναι εμπνευσμένο από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η καρδιά του Mercedes-AMG GT Track Series χτυπάει χάριν στον τετράλιτρο V8 biturbo κινητήρα, με τους μηχανικούς από το Affalterbach να έχουν ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εντυπωσιακή του απόδοση. Για παράδειγμα, χάριν στα προσαρμοσμένα μπεκ από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και μια συγκεκριμένη εφαρμογή κινητήρα, η μονάδα ισχύος εξοπλισμένη με επίπεδο στροφαλοφόρο άξονα αποδίδει τώρα 734 hp και μέγιστη ροπή 850 Nm.

Το σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων Hewland HLS με το ευπροσάρμοστο διαφορικό μεταφέρει την ισχύ στον πίσω άξονα. Η ανάρτηση διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες Bilstein τεσσάρων ρυθμίσεων. Καθώς είναι κοινή με την ανάρτηση από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, κάθε μία έχει μέγιστη και ελάχιστη ρύθμιση σε επίπεδα αναπήδησης και συμπίεσης και επιπλέον επιτρέπει ρυθμίσεις ως προς το ύψος της οδήγησης. Τέλος, οι αντιστρεπτές ράβδοι είναι μεμονωμένα ρυθμιζόμενες για να διασφαλίσουν ένα μοναδικό setup. Aυτά τα εξαρτήματα υψηλής απόδοσης έχουν ως αποτέλεσμα έναν εξαιρετικά ακριβή χειρισμό με αναμφισβήτητη ανάδραση. Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς όλων των επιπέδων δεξιοτήτων, είτε είναι επαγγελματίες αγώνων είτε ερασιτέχνες οδηγοί, να αποκτήσουν γρήγορα εμπιστοσύνη στο όχημα.

 

Mercedes-AMG GT Track Series (side)

 

Ο σχεδιασμός και η αεροδυναμική του Mercedes-AMG GT Track Series ακολουθούν αυστηρά τη φιλοσοφία υψηλών αποδόσεων. Το καπό, τα φτερά, τα μαρσπιέ, η πίσω πόρτα και η πίσω ποδιά είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και σε μεγάλο βαθμό συνεισφέρουν στην υψηλή δυναμική. Ένα άλλο σημαντικό αποτέλεσμα αυτής της μίξης υλικών είναι η μείωση του απόβαρους του οχήματος στα 1.400 κιλά.

Οι ενσωματωμένες γρίλιες άνθρακα στον μπροστινό προφυλακτήρα παρέχουν υψηλότερη κάθετη δύναμη. Τα μαρσπιέ από άνθρακα, που μετατρέπονται σε κάθετες λεπίδες τόσο μπροστά όσο και πίσω, συμβάλλουν σημαντικά στη βέλτιστη ροή αέρα γύρω από το όχημα. Για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική ψύξη των πίσω φρένων, τα μαρσπιέ ενσωματώνουν επίσης αεραγωγούς ψύξης. Η πίσω ποδιά με διπλό διαχύτη και πλευρικές εξόδους αέρα παραπέμπει επίσης στο αγωνιστικό DNA της σειράς Track της Mercedes AMG GT.

Το μπροστινό μέρος του αποκλειστικού αυτού μοντέλου χαρακτηρίζεται από τη συγκεκριμένη σπορ γρίλια AMG του ψυγείου, η οποία διασφαλίζει τη βέλτιστη ροή αέρα στο ψυγείο. Το μπροστινό χείλος με υψηλή κάθετη δύναμη εξελίχθηκε αποκλειστικά για το GT Track Series. Συμπληρώνεται από μια τροποποιημένη, μηχανικά ρυθμιζόμενη αγωνιστική αεροτομή που βασίζεται στη σειρά GT Black Series. Αναπτύχθηκε περαιτέρω για να βελτιώσει την κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα.

 

Mercedes-AMG GT Track Series (roof spoiler)

 

Μια άλλη επιρροή από το μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι το αποκλειστικό χαρακτηριστικό καπό με μεγάλη έξοδο αέρα. Καθοδηγεί τον ζεστό αέρα από το χώρο του κινητήρα, αυξάνει τη συνολική κάθετη δύναμη ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ψύξη του κινητήρα.

Μια άλλη ειδική εξέλιξη για τη σειρά Mercedes AMG GT Track Series είναι οι αποκλειστικοί λειαμένοι και σφυρηλατημένοι τροχοί 18 ιντσών με το συνηθισμένο μέγεθος στεφάνης τροχού για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα GT. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλοι οι συνήθεις τύποι ελαστικών.

Ιδιαίτερο οπτικό χαρακτηριστικό είναι το αποκλειστικό ημι-γυαλιστερό ειδικό φινίρισμα σε ασημί magno υψηλής τεχνολογίας MANUFAKTUR με σχεδιαστικά στοιχεία σε κόκκινο και ανθρακί. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που τονίζει την αποκλειστικότητα αυτού του μοντέλου GT είναι η ενσωμάτωση του εμβλήματος AMG στην επάνω περιοχή της μπροστινής ποδιάς.

Τα εξαρτήματα των φρένων είναι επίσης δοκιμασμένα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η σειρά GT Track διαθέτει χαλύβδινα φρένα (μπροστινός άξονας: 390 mm/πίσω άξονας 355 mm). Έχει τοποθετηθεί μια δέσμη πέδησης για τη ρύθμιση της ισορροπίας των φρένων. Οι αεραγωγοί πέδησης άνθρακα και οι σταθερές διαστάσεις γραμμές αέρα φρένων εγγυώνται βέλτιστη ψύξη του συστήματος πέδησης και απόδοσης.

Η φιλοσοφία ασφαλείας έχει εφαρμοστεί στο εσωτερικό: το roll cage από χάλυβα υψηλής αντοχής βιδώνεται στο αλουμινένιο πλαίσιο και έχει τοποθετηθεί μια καταπακτή απομάκρυνσης στην οροφή. Το κλουβί ασφαλείας του οδηγού έχει μεγάλες διαστάσεις και προσφέρει ακόμη και στους ψηλούς οδηγούς αρκετό χώρο για κίνηση. Επιπλέον, υπάρχουν ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων και προσαρμόσιμο εργονομικό bucket κάθισμα. Το κλουβί ασφαλείας του οδηγού πληροί τα πιο πρόσφατα πρότυπα της FIA και προσφέρει πολύ υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τα συνηθισμένα αγωνιστικά καθίσματα. Ένα ισχυρό σύστημα πυροσβεστήρα μηχανοκίνητου αθλητισμού και δίχτυα ασφαλείας οδηγού συμπληρώνουν την ολοκληρωμένη ιδέα ασφάλειας της σειράς GT Track.

 

Mercedes-AMG GT Track Series (interior)

 

Το τιμόνι, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη σειρά GT Track σε συνεργασία με τους ειδικούς sim racing στο Cube Controls, έχει μεγάλο εύρος προσαρμογής και πολλές ευκαιρίες ελέγχου. Τα πεντάλ μπορούν επίσης να ρυθμιστούν και να προσαρμοστούν ξεχωριστά ανάλογα με τη σωματική διάπλαση του οδηγού. Το ταμπλό από άνθρακα σε ματ φινίρισμα περιλαμβάνει μια πλήρως προγραμματιζόμενη μονάδα προβολής BOSCH DDU 11 στον οδηγό, σχεδιασμένη για διαισθητική λειτουργία και φιλικότητα προς τον χρήστη. Επιπλέον, ενσωματώνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων για σκοπούς μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως για παράδειγμα η καταγραφή του χρόνου για την παρακολούθηση των χρόνων για κάθε γύρο. Η σειρά GT Track είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που διαθέτει το πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα.

 

Mercedes-AMG GT Track Series (sterring wheel)

Mercedes-AMG GT Track Series (buttons)

 

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Mercedes AMG GT Track Series πραγματοποιούνται από το Affalterbach όπου η Mercedes AMG έχει την έδρα της. Η παράδοση της ειδικής έκδοσης στον πελάτη ξεκινά το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η τιμή καταλόγου της Mercedes AMG GT Track Series, συμπεριλαμβανομένου του κλιματισμού, είναι 369.000 € συν τον ΦΠΑ. Προαιρετικά διατίθενται σετ εκκίνησης ανταλλακτικών, σύστημα εξαερισμού καθίσματος και κράνους, σύστημα ποτού για ενυδάτωση και κλουβί ασφαλείας επιβατών. Περαιτέρω επιλογές εξοπλισμού είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος.

 

Mercedes-AMG GT Track Series (rear)