Το νέο Opel Rocks-e KARGO [+φώτο]

Image
Opel Rocks-e KARGO
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Opel επέκτεινε τη γκάμα αυτοκινήτων της με το καινούριο Rocks-e KARGO, το οποίο θα προορίζεται για επαγγελματική χρήση.

Με μήκος μόλις 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα και ύψος 1,52 μέτρα, το Rocks-e KARGO προσφέρει στους επαγγελματίες ένα ευέλικτο όχημα χωρητικότητας 400 λίτρων. Μαζί με την ηλεκτρική αυτονομία των 75 χιλιομέτρων, το όχημα αυτό είναι ιδανικό για μεταφορές αγαθών σε αστικές περιοχές. Το Opel Rocks-e KARGO θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ολλανδία και στην Γερμανία αργότερα μέσα στο 2022, ενώ θα ανακοινωθούν και άλλες αγορές, στις οποίες θα διατεθεί.

 

Opel Rocks-e KARGO (rear)

 

Αντί για το κάθισμα του συνοδηγού στο τυπικό διθέσιο Rocks-e, το Rocks-e KARGO διαθέτει έναν αρθρωτό χώρο αποσκευών, που χωρίζεται από το πιλοτήριο του οδηγού με έναν κατακόρυφο τοίχο. Παρόλα αυτά, ο οδηγός εξακολουθεί να απολαμβάνει τον ίδιο χώρο και οδηγική άνεση με την επιβατική έκδοση.

Οι οδηγοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εμπορεύματα που είναι στοιβαγμένα στο χώρο των αποσκευών μέσω της πόρτας του συνοδηγού, καθώς και από τη δική τους θέση. Για το τελευταίο, το οριζόντιο κάλυμμα πάνω από το χώρο φόρτωσης απλώς σηκώνεται προς το παράθυρο. Εάν τα εμπορεύματα αφαιρεθούν μέσω της ανοιχτής πόρτας του συνοδηγού, το κάλυμμα μπορεί να σηκωθεί προς τα πάνω. Όταν το κάλυμμα είναι και πάλι οριζόντιο στην αγκύρωση του, μπορεί να υποστηρίξει έως και 40 κιλά και επίσης χρησιμεύει ως πρακτικό γραφείο με επιφάνεια εργασίας που δεν γλιστράει. Χάρη στις εσοχές που έχουν διαμορφωθεί με ακρίβεια, υπάρχει χώρος για δελτίο παράδοσης και πρόχειρο σε μορφή Α4 καθώς και για φορητό υπολογιστή ή tablet. Ελαφρώς υπερυψωμένο πίσω από αυτό, με εύκολη πρόσβαση, βρίσκεται ένας άλλος αναδιπλούμενος αποθηκευτικός χώρος για μικρότερα αντικείμενα. Το ύψος του γραφείου και του αποθηκευτικού χώρου εξασφαλίζει απεριόριστη πανοραμική θέα.

 

Opel Rocks-e KARGO (interior)

 

Για να γίνει ακόμα πιο ευέλικτος ο χώρος αποσκευών του Rocks-e KARGO, το κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς και να αποθηκευτεί πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Αυτό κάνει δυνατόν να μεταφερθούν μεγαλύτερα και ψηλότερα αντικέιμενα. Επιπλέον, το Rocks-e KARGO διαθέτει ρυθμιζόμενο δάπεδο φόρτωσης στην πλευρά του συνοδηγού που μπορεί να κλειδωθεί στο ύψος του καθίσματος για να δημιουργήσει δύο ξεχωριστές θήκες ή να χαμηλώσει στο επίπεδο του δαπέδου. Αυτό επιτρέπει την αποθήκευση αντικειμένων μήκους έως 1,20 m. Το μινιμαλιστικό Rocks-e KARGO προσφέρει έτσι περισσότερα από 400 λίτρα όγκου φορτίου και ωφέλιμο φορτίο 140 κιλών.

Όπως και στην επιβατική έκδοση, ο ηλεκτροκινητήρας του Opel Rocks-e KARGO παράγει οχτώ άλογα συνεχόμενης ισχύος με τη μέγιστη ιπποδύναμη να αγγίζει τα δώδεκα άλογα όταν επιταχύνει. Η μπαταρία των 5,5 kWh μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε τέσσερις ώρες σε οικιακό φορτιστή AC. Το συνοδευτικό καλώδιο φόρτισης μήκους τριών μέτρων βρίσκεται μόνιμα στο όχημα και απλά τραβιέται έξω από την πόρτα του συνοδηγού όταν χρειάζεται. Η Opel προσφέρει έναν προσαρμογέα για φόρτιση σε δημόσιο σταθμό φόρτισης.

 

Opel Rocks-e KARGO (side)

 

Επίσης, χαρακτηριστικό στο Opel Rocks-e KARGO είναι η διχρωμία του στο μπροστινό και πίσω μέρος, καθώς και η όψη της Opel, Opel Vizor. Ως στάνταρ, διατίθενται LED προβολείς και φλας. Τα πλαϊνά μαρσπιέ και το αμάξωμα υπογραμμίζουν περαιτέρω τη στιβαρή εμφάνιση. Οι πόρτες και στις δύο πλευρές είναι απαράλλακτες. Η πόρτα από την πλευρά του οδηγού είναι συρόμενη προς τα μπροστά, ενώ η πόρτα από την πλευρά του συνοδηγού ανοίγει συρόμενα προς τα πίσω. Μια φωτεινή, ευχάριστη εσωτερική ατμόσφαιρα παρέχεται από την πανοραμική γυάλινη οροφή, εξαιρετική για τέτοιου είδους όχημα.

 

Opel Rocks-e KARGO

 

Το νέο Opel Rocks-e KARGO θα ολοκληρώσει την οικογένεια των οχημάτων SUM της Opel αργότερα μέσα στη χρονιά. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις παραγγελίες και τις τιμές θα ακολουθήσουν σύντομα.