Το νέο Maserati Grecale [+φώτο]

Image
Maserati Grecale
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Maserati παρουσίασε το ολοκαίνουριο Grecale, το οποίο θα βγει σε τέσσερις εκδόσεις.

Το νέο Maserati Grecale πληροί όλες τις απαιτήσεις με κάθε είδους σύστημα μετάδοσης κίνησης: από συμβατικούς κινητήρες καύσης έως και υβριδικούς κινητήρες, ενώ το πλήρως ηλεκτρικό Grecale Folgore δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Προς το παρόν, το Grecale θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις (GT, Modena και Trofeo), καθώς μόνο αυτές οι τρεις εκδόσεις παρουσιάστηκαν σήμερα στην παγκόσμια πρεμιέρα του. Το Grecale GT διαθέτει έναν τετρακύλινδρο κινητήρια ήπιου ηβριδικού χαρακτήρα με 300 ίππους και είναι εμφανισιακά πολύ κομψό και στυλάτο. Το Grecale Modena είναι και αυτό εξοπλισμένο με τον ίδιο κινητήρα με το GT ήπιου υβριδισμού, αλλά η ιπποδύναμή του έχει ανέβει κατά 30 άλογα, καθώς αποδίδει 330 άλογα. Τέλος, το Grecale Trofeo διαθέτει ένα τρίλιτρο βενζινοκινητήρα V6 των 530 αλόγων και είναι ένα SUV, το οποίο σίγουρα θα ανεβάσει την αδρεναλίνη των οδηγών. Ο κινητήρας του Cracale Trofeo είναι βασισμένος στον κινητήρα Nettuno, ο οποίος είναι από το MC20. Η γκάμα θα ολοκληρωθεί με το αμιγώς ηλεκτρικό Gracale Folgore με τεχνολογία 400V. Τέλος, το Trofeo πιάνει τα 100 Km/h από στάση μέσα σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 285 Km/h.

 

Maserati Grecale (side)

 

Η κάθε μία από τις εκδόσεις του Grecale έρχεται με διαφορετικό χρώμα για να γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή: η έκδοση GT έρχεται σε Bronzo Opaco, μια περιβάλλουσα και μεταξένια ματ απόχρωση. Η Modena είναι το Grigio Cangiante (ιριδίζον γκρι), που έγινε εφικτό από μια παρεμβαλλόμενη βαφή τριών στρωμάτων με εφέ εμπνευσμένα από τη φρεσκάδα του καλοκαιρινού φωτός. Το Trofeo έρχεται στο Giallo Corse, μια ισχυρή έκφραση του άρρηκτου δεσμού μεταξύ της Maserati και της Modena, μια απόχρωση που συνδυάζει τα δύο εραλδικά χρώματα της πόλης, με κίτρινη βάση και μπλε, για την πιο σπορ εμφάνιση.

Το Grecale εκφράζει την άνεση, την ευελιξία και την ηχητική εμπειρία: διαθέτει ένα ωραίο βρυχηθμό του κινητήρα και το ηχοσύστημα Sonus faber με ήχο 3D και έως 21 ηχεία. Εκτός από αυτά τα τα τρία χαρακτηριστικά, προσφέρει πληθώρα τεχνολογικών εξαρτημάτων: την κλασική οθόνη, μια νέα κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών (η μεγαλύτερη που έχει παρουσιαστεί σε αυτοκίνητο της Maserati) και μια μικρότερη οθόνη των 8,8 ιντσών με επιπλέον χειριστήρια και ένα νέο ψηφιακό ρολόι, καθώς και μικρές οθόνες για τους πίσω επιβάτες. Τέλος, προσφέρει τεχνικές καινοτομίες, όπως το σύστημα πολυμέσων Maserati Intelligent Assistant (MIA), τελευταίας γενιάς συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, comfort display και Heads-up Display, διαθέσιμα ως επιλογές.

 

Maserati Grecale (cockpit)

 

Το μπροστινό μέρος διαθέτει μια χαμηλή και επιβλητική μάσκα. Στο πίσω μέρος, τα πίσω φώτα είναι εμπνευσμένα από το Giugiaro 3200 GT και ταιριάζουν με την τραπεζοειδή γραμμή, που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή από το κουπέ εφέ της καμπίνας και το φινίρισμά της σαν σπορ αυτοκινήτου.

Για να ολοκληρωθεί η οδηγική εμπειρία, υπάρχουν πέντε διαμορφώσιμες λειτουργίες οδήγησης – Comfort, GT, Sport, Corsa (μόνο Trofeo) και Off-Road. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να μεταβεί από την πιο φιλική προς τον χρήστη διάθεση με τη μέγιστη άνεση και την εξαιρετική ανταπόκριση σε ισχύ.

 

Maserati Grecale (rear)