Το ανακατασκευασμένο Porsche 911 Classic Club Coupe [+φώτο, video]

Image
Porsche 911 Classic Club Coupe
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Porsche ανακατασκεύασε το Porsche 911 Type 996, το οποίο προορίζεται για το Porsche Club της Αμερικής και το κωδικό όνομα είναι 911 Classic Club Coupe.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οχήματος περιλαμβάνουν τη βαφή Sport Grey Metallic, την οροφή με διπλό θόλο, τις ζάντες Fuchs και τη σταθερή πίσω αεροτομή στο στυλ ducktail της 911 Carrera RS 2.7 από το 1972. Πολλές από τις εξωτερικές και εσωτερικές λεπτομέρειες προσαρμόζονται με την υπογραφή Club Blue της PCA. Τα κεντρικά τμήματα των σπορ καθισμάτων, όπως και τα πάνελ των θυρών, είναι κατασκευασμένα από περίπλοκο υφαντό δέρμα σε σχέδιο Pepita houndstooth. Τεχνικά – και σε κάποιο βαθμό οπτικά – το όχημα έχει επίσης μετατραπεί σε μια δεύτερη γενιά 911 GT3 συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα 3,6 λίτρων από αυτό το μοντέλο που παράγει 381 PS. Το πλαίσιο και τα φρένα προέρχονται επίσης από το GT3 εκείνης της γενιάς.

 

Porsche 911 Classic Club Coupe (side)

 

Το Porsche 911 Classic Club Coupe είναι φινιρισμένο σε Sport Grey Metallic, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το χρώμα Sport Classic Grey του 911 Sport Classic (Type 997). Δύο γραμμές διασχίζουν το καπό, την οροφή και την αεροτομή για να δημιουργήσουν ένα πιο δυναμικό στυλ, οι οποίες είναι βαμμένες σε ανοιχτό χρώμα Sport Grey.

Η οροφή με διπλό θόλο είναι επίσης μια λεπτομέρεια συνδεδεμένη με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η σχεδιαστική ιδέα Style Porsche 911 Panamericana από το 1989, το Carrera GT και το 911 Sport Classic είχαν επίσης μια οροφή με αυτό το σχήμα. Σήμερα, η οροφή με διπλό θόλο είναι ένα κλασικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό πολλών περιορισμένων σειρών από την Porsche Exclusive Manufaktur και τα μοντέλα 911 GT. Η σταθερή πίσω αεροτομή από πλαστικό ενισχυμένο με γυάλινες ίνες παίρνει το σχήμα του 911 RS 2.7 του 1972.  Η ονομασία μοντέλου "Classic Club Coupe" εμφανίζεται στη μέση ανάμεσα στα πίσω φώτα.

 

Porsche 911 Classic Club Coupe (roof)

 

Το εν λόγω αυτοκίνητο διαθέτει σφυρήλατους τροχούς 18 ιντσών, των οποίων το σχήμα μοιάζει με τριφύλλι, και τις θρυλικές ζάντες Fuchs. Οι ακτίνες είναι βαμμένες σε High-Gloss Black. Η  βάση της ζάντας έχει λογότυπο Porsche και λεπτή γραμμή σε Club Blue. Οι δαγκάνες των φρένων είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα και έχουν επίσης το λογότυπο της Porsche σε Club Blue. Και τα δύο φτερά έχουν ένθετα σήματα "Classic Series".

 

Porsche 911 Classic Club Coupe (wheel)

 

Το εσωτερικό είναι σπορ και εκλεπτυσμένο. Το λογότυπο «Classic Club Coupe» βρίσκεται στις επενδύσεις των μαρσπιέ των θυρών από ανοξείδωτο χάλυβα. Το μαύρο δέρμα κυριαρχεί στο εσωτερικό σε συνδυασμό με γκρι, δέρμα Alcantara στην επένδυση οροφής και στις κολόνες. Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι μοναδικό υπογραμμίζεται από το σήμα του ταμπλό «911 Classic Club Coupe No. 001/001».

Τα κεντρικά πάνελ των σπορ καθισμάτων, όπως και τα πάνελ των θυρών, φέρουν σχέδιο Pepita houndstooth πλεγμένο από μαύρο και γκρι δέρμα. Η εμφάνιση Pepita έχει υφανθεί σε twill, πράγμα που σημαίνει ότι το ύφασμα τρέχει διαγώνια. Η διακοσμητική ραφή Club Blue μαλακώνει την κλασική εμφάνιση των καθισμάτων. Το "911 Classic Club Coupe" είναι κεντημένο σε αυτό το χρώμα που κάνει αντίθεση στα προσκέφαλα.

 

Porsche 911 Classic Club Coupe (seat)

 

Το στάνταρ τριάκτινο τιμόνι που τοποθετήθηκε στο 996 έχει αναβαθμιστεί με κλωστή Club Blue και δέρμα που χρησιμοποιείται για τις διακοσμητικές ραφές στη στεφάνη και το σημάδι 12:00. Τα στρογγυλά όργανα είναι προσαρμοσμένα με παρόμοιο τρόπο με την 911 Sport Classic. Το στροφόμετρο, για παράδειγμα, έχει δύο γκρι ρίγες με γραμμές στα πλαϊνά σε Club Blue και το λογότυπο «911 Classic Club Coupe». Ενσωματώνεται επίσης το σύστημα ψυχαγωγίας Porsche Classic Communication Management Plus (Sirius XM-ready) με Apple CarPlay και Google® Android Auto. Τέλος, η οθόνη έναρξης στην οθόνη επτά ιντσών άλλαξε για να εμφανίσει την ονομασία του οχήματος "Classic Club Coupe".

 

Porsche 911 Classic Club Coupe (interior)

 

Το 1997, με το Type 996 όντας η πέμπτη γενιά της 911, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 3,6 λίτρων της 911 GT3 απέδιδε αρχικά 360 PS και αργότερα 381 PS. Το αμάξωμα ήταν εντελώς νέο και κομψό. Το ασυνήθιστο σχήμα των μπροστινών προβολέων ήταν πολύ χαρακτηριστικό. Το ταμπλό είχε επίσης μια νέα εμφάνιση, με τα πέντε κυκλικά όργανα να συνδέονται μεταξύ τους. Μεταξύ 1997 και 2006, η Porsche παρήγαγε συνολικά 175.262 οχήματα τύπου 996. Η Porsche Classic αναλαμβάνει την ευθύνη για τα οχήματα, δέκα χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής τους.

 

Porsche 911 Classic Club Coupe (rear)