Το πλάνο της Maserati για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μέχρι το 2030

Image
Maserati
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Maserati ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριό της για τη χρονιά 2022 ότι σκοπεύει να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030.

Η ιταλική μάρκα έχει θέσει ως στόχο να συμπληρώσει την ηλεκτρική γκάμα μοντέλων της μέχρι το 2025, με σκοπό να γίνει η πρώτη μάρκα παγκοσμίως που θα προσφέρει ηλεκτρικά πολυτελή αυτοκίνητα.

Η Maserati ήδη δέχεται εκκλήσεις από πελάτες της να παράξει το Folgore ως ηλεκτροκίνητο και για το λόγο αυτό ήδη έχει αναπτύξει ένα πλάνο εξηλεκτρισμού τουεν λόγω μοντέλου.

Το νέο GranTurismo θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Maserati, το οποίο θα προσφέρει 100% ηλεκτρικές λύσεις. Θα προσφέρει τεχνικές λύσεις που προέρχονται από τη Formula E, εξαιρετικές επιδόσεις, άνεση και κομψότητα. Τέλος, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Mirafiori και θα κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά το 2023.

Επίσης, το ολοκαίνουριο SUV της Maserati, Grecale, θα είναι διαθέσιμο μόνο ως ηλεκτρικό την επόμενη χρονιά και θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 22 Μαρτίου του 2022.

Όλα τα μοντέλα της Maserati θα γίνουν 100% ηλεκτρικά μέχρι το 2025: το super sports αυτοκίνητο MC20, το νέο σπορ σεντάν Quattroporte και ολοκαίνουριο SUV Levante θα πλαισιώσουν το ηλεκτρικό Maserati Folgore, με σκοπό προσελκύσουν νέους πελάτες στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Μέχρι το 2030, όλη η γκάμα των Maserati μοντέλων θα είναι πλήρως ηλεκτρική.