Νέα τεχνολογία φωτισμού στο νέο Opel Astra [+video]

Image
Opel Astra
Συντάκτης
Newsroom

 

Το νέο Opel Astra δεν θα γίνει μόνο ηλεκτρικό για πρώτη φορά, αλλά θα συνεχίσει την παράδοσή του να φέρνει καινοτόμες τεχνολογίες στην κατηγορία του.

Η Opel θα φέρει την τεχνολογία Intelli-Lux LED Pixel Light στο Astra, η οποία υπάρχει ήδη στα Insignia και Grandland, μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας από το Astra. Η τεχνολογία αυτή διαθέτει 168 φώτα LED (84 ανά προβολέα), τα οποία διασφαλίζουν ότι η απόδοση φωτός προσαρμόζεται με ακρίβεια στις επικρατούσες συνθήκες οδήγησης χωρίς να παρενοχλεί τους άλλους οδηγούς και γενικά όλους τους χρήστες του δρόμου.

 

Opel Astra

 

Οι λεπτοί προβολείς του νέου Astra περιλαμβάνουν μια μήτρα τριπλής σειράς με λειτουργίες που ρέουν απρόσκοπτα:

• Στην περιοχή κοντινού πεδίου, μια μεγάλη σειρά pixel προσαρμόζει συνεχώς την εστίαση του φωτός σε κάθε κατάσταση στροφής.

• Μια άλλη σειρά από λεπτώς καθορισμένα και παρόμοια γρήγορης αντίδρασης pixel εξασφαλίζει βέλτιστη εμβέλεια στην περιοχή όπου συναντώνται η φωτεινότητα και το σκοτάδι.

• Η πραγματική συνάρτηση matrix «κόβει» με ακρίβεια την προηγούμενη και την επερχόμενη κυκλοφορία από τη μεσαία και την ανώτερη σκάλα pixel μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι υπόλοιποι χώροι συνεχίζουν να φωτίζονται πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός του Astra έχει πάντα στη διάθεσή του φως «φωτεινό όσο η μέρα», αλλά χωρίς αντανάκλαση στην αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αναγνωρίσει αντικείμενα όπως πινακίδες ή ζώα στην άκρη του δρόμου σε απόσταση που προηγουμένως βρισκόταν στο σκοτάδι. Οι οδηγοί μπορούν επομένως να αντιδράσουν γρηγορότερα.

 

Opel Astra

 

Οι νέοι προβολείς IntelliLux LED® Pixel Light του Astra, μαζί με τα φώτα ημέρας LED και τα φλας, ανήκουν στο Opel Vizor, το οποίο αποτελεί μια πλατφόρμα τεχνολογίας και ένα ισχυρό σχεδιαστικό χαρτί της Opel.