Το νέο Lotus Emira First Edition [+φώτο]

Image
Lotus Emira First Edition
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Lotus παρουσίασε το ολοκαίνουριο Emira First Edition, το οποίο θα αποτελέσει το τελευταίο βενζινοκίνητο μοντέλο της μάρκας πριν τον πλήρη εξηλεκτρισμό της.

Το νέο τετρακύλινδρο Emira τροφοδοτείται από μια προσαρμοσμένη έκδοση του κινητήρα άμεσου ψεκασμού M139 της AMG, η οποία κατασκευάζεται αποκλειστικά για το Lotus Emira. Είναι ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος κινητήρας στον κόσμο, θεωρείται ευρέως ως η καλύτερη μονάδα i4 στον κόσμο και έχει απίστευτη αξιοπιστία.

Αποδίδοντας 360 ίππους, το αυτοκίνητο διαθέτει κινητήρα. Όπως και με το Emira V6 First Edition, η έκδοση i4 προσφέρει υψηλό επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού και διατίθεται με μια ποικιλία προαιρετικών φινιρισμάτων και υλικών που επιτρέπουν στους πελάτες να προσαρμόσουν το αυτοκίνητο στο δικό τους στυλ.

Το αυτοκίνητο διαθέτει εξαιρετικά ελαφριές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με ακτίνες V. Είναι κομμένες σε διαμάντια για να δημιουργήσουν ένα premium δίχρωμο φινίρισμα. Οι δίσκοι φρένων  με επώνυμες δαγκάνες σε κόκκινο, μαύρο, κίτρινο ή ασημί αποτελούν μέρος της των προδιαγραφών της First Edition, καθώς και το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS). Το αυτοκίνητο διατίθεται σε ένα από τα έξι χρώματα βαφής: Seneca Blue, Magma Red, Hethel Yellow, Dark Verdant, Shadow Grey και Nimbus Grey.

Οι εξωτερικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν επίσης φώτα LED, φινίρισμα εξάτμισης από τιτάνιο, θερμαινόμενους ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους καθρέπτες και αισθητήρες πάρκιν στο πίσω μέρος. Το πακέτο Lower Black Pack είναι ενσωματωμένο ως στάνταρ, το οποίο περιλαμβάνει πτερύγια αέρα μπροστινού προφυλακτήρα, μπροστινό χείλος, πλαϊνά μαρσπιέ και πίσω διαχύτη φινιρισμένα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

 

Lotus Emira First Edition (front)

 

Η Lotus προσφέρει επτά επιλογές για το χρωματισμό του εσωτερικού μέρους του νέου Emira χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Το εσωτερικό μέρος μπορεί να είναι κόκκινο, μαύρο, γκρι και καφέ Nappa, καθώς και μαύρο Alcantara με κόκκινες, κίτρινες ή γκρι ραφές. Τα τελειώματα από σατινέ χρώμιο, ο λευκός εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός και τα μαρσπιέ με το σήμα Lotus ολοκληρώνουν την premium εμφάνιση.

Τα θερμαινόμενα καθίσματα διαθέτουν δυνατότητα ρύθμισης 12 κατευθύνσεων και δύο προεπιλογές μνήμης συνδεδεμένες με τους εξωτερικούς καθρέφτες (μόνο για το κάθισμα του οδηγού). Περιλαμβάνονται όλα τα κλιματιστικά, cruise control, εκκίνηση χωρίς κλειδί, φωνητικός έλεγχος και επιλογές οδήγησης.

Το Apple CarPlay και το Android Auto αποτελούν μέρος των προδιαγραφών, που υποστηρίζονται από υποδοχές Bluetooth και USB/12v. Η ενσωματωμένη δορυφορική πλοήγηση είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές. Το premium ηχοσύστημα 10 καναλιών/340 W έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την αναγνωρισμένη βρετανική μάρκα KEF και περιλαμβάνει ψηφιακό ραδιόφωνο DAB. Όλες οι λειτουργίες είναι προσβάσιμες μέσω μιας κεντρικής οθόνης αφής 10,25 ιντσών, με ανατροφοδότηση του οδηγού μέσω ενός ταμπλό οργάνων TFT 12,3 ιντσών μπροστά από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Τρία ακόμη πακέτα επιλογών θεωρούνται ως στάνταρ στο αυτοκίνητο, με τον συνολικό αριθμό στάνταρ πακέτων να αγγίζει έτσι τα τέσσερα. Το Lotus Drivers Pack δίνει στους πελάτες την επιλογή ανάρτησης Tour ή Sport και την επιλογή ελαστικών Goodyear Eagle F1 Supersport ή Michelin Pilot Sport Cup 2. Περιλαμβάνει επίσης Track Mode ESP, με μια νέα λειτουργία Track που επισημαίνεται στην οθόνη του οργάνου TFT, η οποία δίνει προτεραιότητα στις πληροφορίες που απαιτούνται για οδήγηση υψηλών επιδόσεων.

 

Lotus Emira First Edition (badge)

 

Το Design Pack προσφέρει τζάμια, με τα οποία οι επιβάτες δεν γίνονται αντιληπτοί από έξω, σπορ πεντάλ, μαύρη επένδυση Alcantara και πατάκια για τα πόδια με την επωνυμία του Emira. Το Convenience Pack προσθέτει μπροστινούς αισθητήρες στάθμευσης, πίσω κάμερα οπισθοπορείας, υαλοκαθαριστήρες με αίσθηση βροχής, καθρέφτες αυτόματης μείωσης της έντασης του φωτός και πίσω δίχτυ αποθήκευσης αποσκευών.

Η εκκίνηση τιμής του νέου τετρακύλινδρου Lotus Emira First Edition θα είναι από 71.481€ και περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά, ενώ η συγκεκριμένη σειρά θα βγει στην αγορά την άνοιξη του 2023.

 

Lotus Emira First Edition (rear)