Διαστημική η νέα ειδική έκδοση για το Bentley Bentayga Speed [+φώτο]

Image
Bentley Bentayga Speed Space Edition
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Bentley παρουσίασε μια ειδική έκδοση του Bentayga Speed, η οποία έχει τον κωδικό όνομα Space Edition και αφορά κυρίως το σχεδιασμό του εξωτερικού μέρους και της καμπίνας.

Η εξωτερική απόχρωση του Cypress είναι γνωστή από την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς Continental GT το 2003. Το σκούρο μεταλλικό γκρι με διακριτικές πράσινες πινελιές συνδυάζονται άψογα. Το Orange Flame τονίζει τις γυαλιστερές επιφάνειες από ανθρακονήματα και είναι εμπνευσμένα από το ίχνος που αφήνουν οι κομήτες όταν διασχίζουν τον νυχτερινό ουρανό και προσθέτουν μια φωτεινή αντίθεση στη βαφή Cypress. Ο συνδυασμός παρέχει ένα μοναδικό σκηνικό για το εξατομικευμένο εσωτερικό.

 

Bentley Bentayga Speed Space Edition (side)

 

Στο εσωτερικό μέρος, το πρώτο χαρακτηριστικό που είναι ορατό όταν ανοίγει κάποιος τις πόρτες είναι οι φωτισμένες πλάκες που απεικονίζουν πλανήτες σε τροχιά γύρω από το ηλιακό σύστημα. Το βλέμμα τραβιέται γρήγορα από τα πορτοκαλί πλαίσια που περιβάλλουν τις προσόψεις Galaxy Stone που τοποθετούνται στο ταμπλό και καθρεφτίζονται στις ράγες της πόρτας. Οι λείες φωτεινές επιφάνειες έρχονται σε αντίθεση με τη σκούρα γκρι απτική πέτρα, υπογραμμίζοντας την εξαιρετικά εξατομικευμένη φύση.

Η καμπίνα είναι διακοσμημένη σε
Beluga και Porpoise, παρέχοντας ένα σκοτεινό, νυχτερινό σκηνικό για τους τόνους των χρωμάτων. Μοναδικές σατέν μαύρες γρίλιες ηχείων και το κορυφαίας κατηγορίας ηχοσύστημα «Naim for Bentley» κρύβονται διακριτικά στις σκιές, με τα κεντρικά σήματα Naim να φωτίζονται.

Οι μεγαλύτερες πορτοκαλί πινελιές εντοπίζονται επίσης κοντά στον οδηγό. Το κεντρικό μέρος του τιμονιού και ο λεβιές ταχυτήτων αποτελούν τις φωτεινότερες περιοχές μέσα στην καμπίνα, καθώς είναι φινιρισμένα για να προσδίδουν μια όμορφη αντίθεση.

 

Bentley Bentayga Speed Space Edition (interior)

 

Το Bentayga Speed παίρνει τις εξαιρετικές επιδόσεις του Bentayga σε νέα επίπεδα χρησιμοποιώντας τον εξάλιτρο κινητήρα W12 με διπλό υπερσυμπιεστή και έχοντας μέγιστη ιπποδύναμη 635 PS. Η ροπή από τις 1.500 έως τις 5.000 στροφές αγγίζει τα 900 Nm. Ο χρόνος που απαιτείται για να πιάσει τα 100 Km/h από στάση είναι μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Το Bentayga Speed είναι εξοπλισμένο με τέσσερις λειτουργίες Drive Dynamics στο δρόμο: Comfort, Sport, λειτουργία Bentley και μια προσαρμοσμένη λειτουργία για πελάτες που επιλέγουν να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα οδήγησης.

Η λειτουργία Sport έχει βαθμονομηθεί για να βελτιώνει την απόκριση από τον κινητήρα W12 και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, μαζί με το σύστημα αερανάρτησης και το Bentley Dynamic Ride. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο δυναμική και συναρπαστική οδήγηση.

Το Bentley Dynamic Ride είναι η πρώτη ηλεκτρική τεχνολογία ενεργού ελέγχου κίνησης στον κόσμο που χρησιμοποιεί ένα ασυναγώνιστο σύστημα 48V. Αυτό το σύστημα εξουδετερώνει άμεσα τις δυνάμεις πλευρικής κύλισης κατά τις στροφές και διασφαλίζει τη μέγιστη επαφή των ελαστικών για να προσφέρει κορυφαία σταθερότητα, άνεση και εξαιρετικό χειρισμό. Η επαναβαθμονόμηση του συστήματος Torque Vectoring by Brake της Bentley. όπου το αυτοκίνητο φρενάρει ελαφρά τον εσωτερικό πίσω τροχό κατά την είσοδο στη στροφή για να γίνει καλύτερα το στρίψιμο του μπροστινού άξονα, έκανε το Bentayga Speed να αποκρίνεται ακόμη περισσότερο στην οδήγηση.

 

Bentley Bentayga Speed Space Edition (rear)

 

Τα προαιρετικά κεραμικά φρένα από άνθρακα της Bentayga Speed είναι τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά φρένα που διατίθενται από την Bentley, με μέγιστη ροπή πέδησης 6.000 Nm και σχεδιασμένα να αντέχουν σε θερμοκρασίες έως και 1.000 °C. Παρέχουν επίσης εξοικονόμηση βάρους άνω των 20 kg σε σχέση με τα σιδερένια φρένα.

 

Citroen C5 Aircross (wheel)