Απορρίφθηκε από τη EuroLeague η ένσταση του Παναθηναϊκού για το ματς με την Παρί

Image
ATAMAN
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Euroleague απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού AKTOR, η οποία ήρθε μετά από διαιτητική απόφαση στο ματς με την Παρί.

Οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση που εκτυλίχθηκε στα 3:42 πριν από τη λήξη του αγώνα, όταν ο Εργκίν Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ακολούθως ο Κέντρικ Ναν με αντιαθλητικό φάουλ στον Λεοπόλντ Καβαλιέ.

Παράλληλα, με πρόστιμο τιμωρήθηκε ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος έκανε δηλώσεις κατά της διαιτησίας για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:
«Η Euroleague ανακοίνωσε τις ακόλουθες πειθαρχικές αποφάσεις σχετικά με περιστατικά που συνέβησαν στις αγωνιστικές 2, 3 και 4 της EuroLeague της περιόδου 2024-25.

2η αγωνιστική

Ο Αντρέα Τρινκιέρι, προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ για σχόλια σχετικά με την απόδοση της διαιτησίας, σύμφωνα με το άρθρο 24.2.γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague Basketball.

3η αγωνιστική

Η Παρτιζάν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ για το άναμμα φωτοβολίδων στο γήπεδό της κατά τη διάρκεια του αγώνα Παρτιζάν - Μπάγερν Μονάχου, σύμφωνα με το άρθρο 29.2.ε) του Πειθαρχικού Κώδικα Καλαθοσφαίρισης της Euroleague.

Η ένσταση που υπέβαλε ο Παναθηναϊκός AKTOR με αφορμή τον αγώνα Παρί-Παναθηναϊκός AKTOR απορρίφθηκε.

Στον Λούκα Μπάνκι, προπονητή της Μπολόνια, επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ για σχόλια σχετικά με τη διαιτητική απόδοση, σύμφωνα με το άρθρο 24.2.γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague Basketball.

4η αγωνιστική

Ο Ερυθρός Αστέρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο συνολικού ύψους 25.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και τα προσβλητικά συνθήματα προς ένα άτομο, με αφορμή τον αγώνα Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με το άρθρο 29.2.στ) και η) του Πειθαρχικού Κώδικα Καλαθοσφαίρισης της Euroleague.»