Υποψηφιότητα για τον τελικό Champions League 2028 ανακοίνωσε η Γεωργία

Image
champions league
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Γεωργία θα υποβάλει υποψηφιότητα ώστε η Τιφλίδα να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League 2028 στο νέο της στάδιο, το οποίο θα κατασκευαστεί μέχρι τότε, ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός Ηρακλί Κομπαχίτζε.

«Αποφασίσαμε να υποβάλουμε την αίτηση για τη φιλοξενία του τελικού του Champions League στο νέο μας γήπεδο», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης σε συνάντηση με μέλη του υπουργικού συμβουλίου του.

Ο Κομπαχίτζε ανακοίνωσε ότι η Γεωργία θα κατασκευάσει «ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 70.000 θεατών», το οποίο χαρακτήρισε «μέγα έργο».

«Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε αγώνες υψηλότερου επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Champions League», είπε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γεωργιανής κυβέρνησης, «θα είναι ένα στάδιο βρετανικού τύπου, χωρίς στίβο, για να επιτρέψει μια πιο συναισθηματική σχέση μεταξύ αθλητών και φιλάθλων».

Πρόσθεσε ότι το νέο γήπεδο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί και αγώνες ράγκμπι, θα κατασκευαστεί στην περιοχή Βαζιάνι, 25 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Γεωργίας, δίπλα στο νέο αεροδρόμιο.

Το σημερινό γήπεδο, Dinamo Arena, που χτίστηκε επί Σοβιετικής Ένωσης και ανακατασκευάστηκε μετά την ανεξαρτησία της Γεωργίας, έχει χωρητικότητα 55.000 θεατών.

Το 2015 φιλοξένησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, όπου η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Σεβίλλη με 5-4 στην παράταση.

Προηγουμένως, η κυβέρνηση ενέκρινε το έργο κατασκευής του νέου αεροδρομίου της Τιφλίδας, με εκτιμώμενο κόστος 1,26 δισεκατομμυρίων δολάρια.