Kαθάρισε το πλεονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός - 3/3 οι πράσινοι στο πρωτάθλημα

Image
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Το έβδομο ντέρμπι αιωνίων στη σεζόν 2023/24, ήταν αυτό με το μικρότερο διακύβευμα από όσα προηγήθηκαν και απ' όσα θα ακολουθήσουν. Και όμως, Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός έδωσαν μεγάλη μάχη το βράδυ της Δευτέρας (15/4) στο ΟΑΚΑ, για την τρίτη αγωνιστική του TOP-6 της Stoiximan Basket League, με τους πράσινους να παίρνουν την νίκη (77-71) και να κάνουν το 3/3 απέναντι στους Πειραιώτες στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 23-1 ανέβηκε ο Παναθηναϊκός (11-1 εντός και 12-0 εκτός έδρας), που έχει πλέον τρεις αγώνες για το φινάλε του TOP-6. Κέντρικ Ναν και Ντίνος Μήτογλου ήταν οι κορυφαίοι, με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και τον Ματίας Λεσόρ να ακολουθούν το βράδυ που ο Τζέριαν Γκραντ έμεινε εκτός δωδεκάδας για να είναι έτοιμος στα playoffs της EuroLeague και τους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ή τη Βαλένθια.

Στο 22-3 έπεσε ο Ολυμπιακός (12-1 εντός και 10-2 εκτός έδρας), που πηγαίνει προς τα playoffs γνωρίζοντας ότι θα έχει το μειονέκτημα της έδρας στο πιθανό συναπάντημά του με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς. Ο Αϊζέια Κάναν ήταν τεράστια απειλή για τους γηπεδούχους, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έγραψε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση, Γουόκαπ και Φαλ είχαν καλά διαστήματα, όμως οι Πειραιώτες λύγισαν στις λεπτομέρειες και σκέφτονται ήδη τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα.