Μαραθώνιος: Δόθηκε η εκκίνηση του ιστορικού αγώνα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, οι αλλαγές σε λεωφορεία, τρολεϊ, τραμ

Image
AFET
Συντάκτης
Newsroom

 

Κέντρο του παγκόσμιου δρομικού κινήματος αποτελεί σήμερα η Αθήνα καθώς πάνω από 21.000 δρομείς από 140 χώρες θα τρέξουν στον 40ο Μαραθώνιο. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, που στα 42,195 μ. θα συμμετάσχει τόσο μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών όλων των αγωνιστικών επιπέδων.

Παράλληλα 21.000 θα τρέξουν στον αγώνα των 5χλμ. στο κέντρο της Αθήνας και 8.000 παιδιά σε όλους τους παιδικούς αγώνες.

Στις 9.00 το πρωί 21.000 δρομείς ξεκίνησαν με στόχο να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο φετινός επετειακός αγώνας συνδυάζεται και με δύο σημαντικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Έχουμε την επιστροφή των ελίτ ξένων δρομέων με δυνατά ονόματα από την παραδοσιακή δύναμη των δρόμων, την Κένυα και τη διεξαγωγή παράλληλα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου.

Η εκκίνηση του 40ου Μαραθωνίου Αθήνας

Στη γραμμή της εκκίνησης την Κυριακή 12 Νοεμβρίου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Edwin Kiprop Kiptoo που έχει την καλύτερη επίδοση από τους συμμετέχοντες. Ο Κενυάτης δρομέας έχει ατομικό ρεκόρ 2:06.52 από τον περσινό μαραθώνιο στο Αμβούργο, όπου είχε καταλάβει την 7η θέση. Φέτος ήταν 3ος στο μαραθώνιο στο Μεξικό.

Σε 14 λεπτά τερμάτισε ο πρώτος στον αγώνα των 5 χλμ.

Το... ορεκτικό του παραδοσιακού Μαραθωνίου της Αθήνας είναι ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων που ξεκίνησε περίπου στις 08:00 το πρωί και σταδιακά τερματίζουν όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή. Πρώτος τερμάτισε ο 22χρονος Νέστορας Κολιός από τα Ιωάννινα, όμως η χαρά της συμμετοχής σε έναν τόσο όμορφοα γώνα στο κέντρο της Αθήνας και ο τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία από μόνη της. 

Ο Νέστορας Κολιός τερμάτισε τον αγώνα σε 14:48 κατακτώντας την πρώτη θέση, ενώ πίσω του τερμάτισαν ταυτόχρονα σε 14:55 ο 20χρονος Γιώργος Κίρτσης από τον Εύοσμο και ο Ορφέας Ιωάννου από τα Ιωάννινα. Από κοντά ήταν και ο 26χρονος Ιταλός Φεντερίκο Μαϊόνε που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 15:08.