Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς οι πιο αντιπαθητικοί τενίστες στα social media

Image
τσιτσιπας
Συντάκτης
Newsroom

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι τα μεγαλύτερα θύματα του cyberbullying όσο αφορά το ανδρικό τένις. Το Roland Garros που αρχίζει την Κυριακή στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα προστατεύσει τους αθλητές και τις αθλήτριες από τα αρνητικά μηνύματα στα social media αλλά η έρευνα του World Sports Network δείχνει την μαύρη αλήθεια.

Συγκεκριμένα ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει 15% ποσοστό μίσους σε αναρτήσεις και σχόλια σε Facebook και Twitter ενώ έχει το 11% από τα emoji που λαμβάνει είναι θυμωμένα. Ο Νόλε που είναι στο Παρίσι και είναι φαβορί για τον τίτλο στο Roland Garros έχει "εχθρούς" λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί κατά του Covid-19 αλλά και για τις ακραίες τοποθετήσεις του σε διάφορα θέματα.

Στην 2η θέση της λίστας στους άνδρες είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Τα αρνητικά σχόλια φτάνουν το 15% στο Twitter, ενώ στο Facebook τα αρνητικά emoji είναι στο 7% για τον Έλληνα τενίστα ο οποίος έχει "προκαλέσει" με διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις του για θέματα που δεν έχουν σχέση με το τένις.

Στις γυναίκες στο Νο1 της λίστας είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Λευκορωσίδα έχει δεχτεί και απειλές σε πολλά τουρνουά αφού η χώρα της υποστηρίζει τη Ρωσία που έχει εισβάλει και κάνει πόλεμο στην Ουκρανία. H έρευνα είχε διάρκεια 16 μήνες.