Τσιτσιπάς: Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου

Image
Τσιτσιπάς
Συντάκτης
Newsroom

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο Roland Garros (παίζει την Κυριακή με τον Γίρι Βέσελι), αλλά ακόμη συζητείται έντονα το επεισόδιο που είχε με τη μητέρα του στη Ρώμη.

Το Νο5 του κόσμου μίλησε με άσχημα λόγια, φανερά εκνευρισμένος, προς την Ιουλία Σαλνίκοβα, η οποία μάλιστα αποχώρησε από το box και πήγε στην κερκίδα, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζητούσε από την ομάδα του να φύγει από το γήπεδο.

Ο τρόπος που της μίλησε έγινε μεγάλο θέμα συζήτησης για μέρες και ο Ελληνας τενίστας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA, τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας πως κατάλαβε το λάθος του και έχει μετανιώσει.

«Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή "παράσταση" μέσα στο γήπεδο. Ένιωσα σα να με τσιμπάνε (από το box) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που υπήρχε ήδη» είπε αρχικά, και συνέχισε:

«Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σε αυτό. Βλέποντας το βίντεο, αυτό που έγινε δεν νομίζω ότι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πιστεύω ότι ο ρόλος της μητέρας είναι να μένει εκτός coaching και να μην της δίνεται η δυνατότητα να το κάνει αυτό. Στη δική μου περίπτωση, όμως, η μητέρα μου έχει γνώσεις και ξέρει από τένις, οπότε είναι λίγο διαφορετικό. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που μπορεί να φτάσω σε ένα τέτοιο σημείο, θα μου περάσει όλο αυτό από το μυαλό πριν πω κάτι».

Οσον αφορά το Roland Garros, o Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε στο SNDA:

«Νιώθω ότι το τένις μου είναι σε μια σταθερότητα αυτή τη στιγμή. Δε νιώθω ότι είμαι ούτε πολύ χαμηλά, ούτε πολύ ψηλά. Απέδειξα ότι μπορώ να παίξω καλούς αγώνες στο χώμα, έπαιξα αρκετά ματς. Δεν θα έλεγα ότι μου λείπουν αγώνες υψηλής έντασης. Είχα κάποιες καλές νίκες στη Ρώμη, αλλά ήμουν λίγο άτυχος με τις συνθήκες και νομίζω ότι βοήθησε τον αντίπαλό μου το γεγονός ότι το γήπεδο βάρυνε και έγινε πολύ πιο αργό. Το σέβομαι, ωστόσο, ότι με νίκησε με αυτόν τον τρόπο. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα το μοιραστώ αυτό με τον Πέτρο φέτος. Έχει βάλει πολλή δουλειά ώστε να μπει κυρίως ταμπλό στα διπλά και χαίρομαι που θα παλέψω μαζί του στα διπλά. Εύχομαι να κερδίσουμε μερικούς γύρους, θα ήταν καταπληκτικό».