Μουντιάλ 2022: Οι Ιάπωνες γυάλισαν και τα αποδυτήρια μετά την επική νίκη επί της Γερμανίας (φωτο)

Image
JAPAN
Συντάκτης
Newsroom

 

Μετά την εκπληκτική νίκη με 2-1 επί της τέσσερις φορές Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γερμανίας, οι Ιάπωνες εντυπωσίασαν αφήνοντας το αποδυτήριό τους στο Διεθνές Στάδιο Khalifa σε πεντακάθαρη κατάσταση.

Στις κερκίδες οι οπαδοί τους προσέφεραν δωρεάν μάθημα σωστή συμπεριφοράς, καθαρίζοντας τις κερκίδες που τους φιλοξένησαν με σακούλες απορριμμάτων μιας χρήσης και στα αποδυτήρια το ίδιο έκαναν και οι παίκτες του Χαζίμε Μοριγιάσου.

Μετά την ιστορική νίκη επί της Γερμανίας (2-1), οι Ιάπωνες «γυάλισαν» τα αποδυτήρια στο στάδιο Khalifa, τοποθέτησαν τακτοποιημένες και διπλωμένες τις πετσέτες τους, μπουκάλια νερού και τρόφιμα σε σειρά στο κέντρο του δωματίου, ενώ άφησαν επίσης origami σύμβολο καλής τύχης και μακροζωίας στη χώρα τους.

Θυμίζουμε ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, οι «Σαμουράι» κέρδισαν τον θαυμασμό των φιλάθλων όταν καθάρισαν τα αποδυτήριά τους μετά την ήττα τους με 3-2 από το Βέλγιο στη φάση των «16» και άφησαν πίσω τους ένα σημείωμα που έλεγε «Ευχαριστώ» στα ρωσικά.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η FIFA:

Οι οπαδοί της Ιαπωνίας είχαν αφήσει άφωνους τους Άραβες καθαρίζοντας τις θέσεις τους από τον πρώτο αγώνα κιόλας της διοργάνωσης, αυτόν του Κατάρ με το Εκουαδόρ. Ήταν έτσι δεδομένο πως θα το έκαναν και στον αγώνα της δικής τους εθνικής ομάδας με τη Γερμανία, παρά τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη νίκη, συνεχίζοντας τα μαθήματα πολιτισμού προς τους υπόλοιπους.

Για τους ίδιους είναι κάτι αυτονόητο, κάτι που έχουν κάνει και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις, ποδοσφαιρικές ή μη, στο παρελθόν. Για τους οπαδούς των υπόλοιπων ομάδων, όμως, είναι κάτι εξωφρενικό, κάτι που δεν μπορούν καν να φανταστούν.

Όπως και να έχει, το τι λένε ή κάνουν οι άλλοι μάλλον δεν απασχολεί τους Ιάπωνες, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά και στο παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία με τη συμπεριφορά τους στις εξέδρες, αφού πρώτα πανηγύρισαν με την ψυχή τους για την απίστευτη νίκη της ομάδας τους. 

Η Ιαπωνία έχει αποκτήσει φήμη για παρόμοιες ενέργειες σε προηγούμενα διεθνή τουρνουά και η αξιοθαύμαστη συμπεριφορά τους κερδίζει ήδη επαίνους στη Μέση Ανατολή.


Βγήκαν στους δρόμους οι Ιάπωνες, αλλά σταμάτησαν στο πράσινο για τ' αυτοκίνητα!

Όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Γερμανία-Ιαπωνία σφύριξε τη λήξη που βρήκε τους Ασιάτες
 να επικρατούν με 2-1 (με ανατροπή) στην Ιαπωνία ήταν πλέον μεσάνυχτα...

Ωστόσο σε πολλές πόλεις της χώρας, ο κόσμος που παρακολουθούσε την αναμέτρηση με αγωνία το πανηγύρισε με την ψυχή του κατακλύζοντας τους δρόμους.

Μόνο που φρόντισαν να αποδείξουν το πόσο ξεχωριστοί είναι σεβόμενοι και τους συμπολίτες τους οι οποίοι δούλευαν ή επέστρεφαν στα σπίτια τους από μια κουραστική ημέρα. Έτσι όταν το φανάρι ήταν κόκκινο, κάλυπταν όλο την επιφάνεια του δρόμου, αλλά μόλις γίνονταν πράσινο με τις παροτρύνεις των τροχονόμων που είχαν πάρει θέση από νωρίς, ανέβαιναν κατευθείαν στο πεζοδρόμιο...

Εξίσου πανηγυρικό πάντως ήταν το σκηνικό και στη Ντόχα, όπου μέσα στο γήπεδο οι πρωταγωνιστές της τεράστιας επιτυχίας βρέθηκαν κοντά στους φιλάθλους τους που ήταν μέσα στο γήπεδο, ενώ έξαλλοι ήταν και οι πανηγυρισμοί των Ιαπώνων που δεν είχαν εισιτήριο και είδαν το ματς από τη
Fan Zone.